Uutiset

Nurminen lähti voittajana

Niin voi sanoa, että Iiro Nurminen käänsi Steelersin suunnan salibandyn Divarissa.

Polvioperaatiota odottava 23-vuotias hyökkääjä tuli tämän kauden Steelersin remmiin kolmen ottelun pestillä. Ne kaikki Steelers voitti.

Sunnuntaina Nurminen pelasi tällä erää viimeisen ottelunsa Steelersin puolesta ja sehän meni kuin elokuvissa. Nurminen laukoi Steelersin 5–4 (0–0, 3–4, 2–0) -voittomaalin mynämäkeläisen SBS Wirmon verkkoon kuusi minuuttia ennen loppua. Hän sai laukoa pallon melkein tyhjiin Ville Lastikan tarjoaman hienon syötön jälkeen.

– Kolmas peräkkäinen voitto meille. Ja itselleni kolmas ottelu. Talismaani taisin joukkueelle olla, myhäili Nurminen, joka vakuutti nauttineensa pelaamisesta teräsmiesten puolesta ja odottavansa jo seuraavaa pelirupeamaa.

– Oikea polveni operoidaan 18 joulukuuta. Vasta silloin tehtävä tähystys kertoo, kuinka pitkän toipumisajan tarvitsen. Se on parista viikosta puoleen vuoteen. Kiva olisi palata pelaamaan mahdollisimman nopeasti. Jos sairausloma kestää puoli vuotta, mikä on sitten mukavampaa kuin palata uuteen halliin pelaamaan, ratkaisija selvitti.

Ensi kaudeksihan valmistuu Hämeenlinnan uusi ja komea palloiluhalli Pullerin alueelle. Sen rakennustyöt ovat jo hyvässä vauhdissa ja aikataulu on pitänyt.

– Hienoa aikaa huikeassa ketjussa nämä kolme peliä olivat. Viimeksi annoin Lastikalle maalin kulmalle syötön ja nyt hän antoi minulle. Näinhän sen pitääkin mennä, Nurminen myhäili.

Nuorten maajoukkueeseenkin kuuluva Lopelta Steelersiin tullut Lastikka on vasta 17-vuotias. Hänellä on edessään loistava tulevaisuus ja niin on tietysti Nurmisellakin, kun hän leikkauksesta pelikuntoon taas toipuu. Kaksikko löysi nopeasti yhteisen sävelen.

Tämän kauden Steelersiä Nurminen pitää taistelevana joukkueena.

– Jokainen tekee oman roolinsa. Ja meillä on loistavat veskarit, Divarin parasta maalivahtipeliä.

Sunnuntain ottelun lopun Nurminen istui rangaistusaitiossa. Steelers kuitenkin kesti ja loppuun mahtui myös maalia vartioineelta Juha Jokiselta pari huipputorjuntaa.

– En olisi varmaan saanut nukuttua ennen leikkausta, jos vastustaja olisi saanut tehtyä lopussa maalin. Hyvin jätkät kuitenkin alivoiman taistelivat, Nurminen kiitteli pelikavereitaan.

Steelersin päävalmentajan Jani Järvisen mielestä Nurmisen merkitys Steelersille on ollut valtava.

– Yksi kaveri sai aikaan muutoksen. Silti koko joukkue oli hyvä. Iiron myötä koko joukkue on tullut tiiviiksi, Järvinen kehaisi.

Kerran johdossa

Steelers johti ottelua kerran. Enempää ei tarvinnut, kun se johto kesti viimeiset kuusi minuuttia. Wirmo oli puolestaan kolme kertaa kahden maalin johdossa.

Maalittoman avauserän jälkeen toisen erän ensimmäinen minuutti oli myrkkyä hämeenlinnalaisille. Wirmo teki nimittäin kaksi maalia kymmenessä sekunnissa.

Janne Ijäs avasi Steelersin maalitilin pelattuaan nätisti yhteen Oskari Koljosen kanssa. Ijäs oli myös kotijoukkueen toisen osuman isä. Sami Ruotsalaisen vapauttavan syötön jälkeen hän pääsi läpiajoon, eikä erehtynyt.

Aleksanteri Ihalainen toi puolestaan Steelersin kolmannen kerran maalin päähän Tuomas Mikkolan syötöstä. Wirmo teki erän ja ottelun neljästä maalistaan kaksi ylivoimalla.

Pyry Peltosen ensimmäinen

Hämeenlinnalaiset tasoittivat ajassa 52.11 Pyry Peltosen ensimmäisellä divarimaalilla. Peltonen niittasi pallon verkkoon maalinedushässäkästä. Joel Vallinkoski sai tasoitukseen syöttöpinnan.

Peltonen kuului muutenkin ottelun ehdottomaan eliittiin. Hän teki töitä esimerkillisesti vaihdosta toiseen ja sai ansaitunkin palkinnon.

Perjantaina Peltonen pelasi vielä 2. divisioonaa Vincemuksen puolesta ja Vincen puolesta hänen piti pelata lauantainakin. Suunnitelmat kuitenkin muuttuivat, kun Sami Hirvonen loukkaantui.

– Yhteistyö Vincemuksen on hyvä juttu. Vähemmän peliaikaa meillä saavat kaverit voivat olla Vincemuksessa isossa roolissa. Ja saadaan sieltä kuumia pelaajia meille, Järvinen selvitti hymyssä suin.

Voitto oli Steelersille tärkeä. Se avasi sarjan toisen puoliskon mukavasti ja nosti joukkueen putoamisviivan paremmalle puolelle. Ja kaikki on yhä Divarissa auki – Steelersillä on matkaa kärkeen vain viisi pinnaa ja pelejähän riittää. (HäSa)

 

 

Asiasanat