Uutiset

Nurtsin aukiolo saattaa pidentyä

Parolan Nuorisotalo saattaa jatkossa avata ovensa myös yli 18-vuotiaille. Hattulan vapaa-aikatoimessa on suunniteltu, että Nurtsi olisi tulevaisuudessa auki myös tiistai- ja torstai-iltaisin, ja tuolloin nimenomaan yli 18-vuotiaille.

-Nykyisin Nurtsi on tarkoitettu 13-18 -vuotiaille, mutta yläraja ei ole ollut aivan ehdoton, kuten joillain muilla paikkakunnilla. Siinä on joskus joustettu tilanteen mukaan, kertoo Hattulan vs. vapaa-aikatoimenjohtaja Jari Salmela.

Hattulan vapaa-aikatoimessa on mietitty keinoja, joilla voitaisiin ehkäistä ja vähentää nuorten häiriökäyttäytymistä. Nuorisotilan aukiolon pidentyminen on listattu yhdeksi keinoksi tähän. Nykyisin Nurtsi on avoinna kolmena iltana viikossa.

Yläkouluikäisille on suunniteltu myös uusia kerhoja, kuten teatteri- ja remonttikerhoa. Lisäksi suunnitelmissa on muun muassa etsivän nuorisotyön käynnistäminen ja erilaisten keskusteluryhmien hyödyntäminen.

Isossa roolissa on myös nuorten kesätyöpaikkojen lisääminen ja työpajatoiminnan kehittäminen. Hattulassa kunta aikoo ottaa nuorten työpajan omaksi toiminnakseen, kun tähän asti siitä on huolehtinut 4H-yhdistys. (HäSa)