fbpx
Uutiset

Nuuskan salakuljetuksella voi takoa miljoonia – jengiä epäillään peräti 13 000 kilon pimeästä kaupasta

Nuuskajengi salakuljetti tavaraa Ruotsista Suomeen ainakin kahden vuoden ajan.

Tulli epäilee useita henkilöitä nuuskan organisoidusta salakuljetuksesta. Tullin tiedotteen mukaan tekijät ovat saattaneet rahdata Ruotsista Suomeen yhteensä jopa 12 700 kiloa nuuskaa. Vältettyjen valmisteverojen määrä on noin 4,6 miljoonaa euroa.

Salakuljetuksen todetaan tapahtuneen vuosina 2016-2018.

Tullin esitutkinta on kohdistunut kahdeksaan henkilöön. Pääepäilty on Ruotsissa asuva noin 50-vuotias Suomen kansalainen, jolla on ollut Ruotsissa nuorempi apuri.

Muut epäillyt ovat kotoisin Kainuusta ja muualta Itä-Suomesta sekä pääkaupunkiseudulta. Kaikkia epäillään törkeästä veropetoksesta ja salakuljetuksesta.

Esitutkinnassa on selvinnyt, että pääepäillyllä ja hänen apurillaan on ollut asiakkaina ainakin kolme tukkuostajaa sekä useita muita ostajia Suomessa. Nämä ovat itse ostaneet nuuskan Ruotsista. Sen jälkeen tekijät ovat lastanneet ostokset autoihin ja tuoneet ne vastaanottajille noutopisteeseen Kemin-Tornion alueelle.

Salakuljettajien jäljille päästiin, kun tulli takavarikoi huhtikuussa Kainuusta pakettiautosta 175 kiloa nuuskaa. Sitä oltiin kuljettamassa Etelä-Suomeen. LM-HäSa

 

Lue myös: Käytetty nuuska kelpaa Hämeenlinnan koululaisille – Ei nuuskalle -kampanjalla halutaan vaikuttaa siihen, että käyttöä ei edes aloitettaisi


Asiasanat

Menot