Uutiset

Nykyiset seutulippulaiset hyötyvät HSL:n lippu-uudistuksesta - Helsingissä liikkuvan kausilippu kallistuu esityksen mukaan viisi euroa

Helsinki
05.06.2018, 15:01

Kotimaa

Helsingin seudun liikenne esittää laajoja muutoksia pääkaupunkiseudun joukkoliikenteeseen maksuihin.
Uudessa esityksessä pääkaupunkiseutu jaetaan neljään vyöhykkeeseen, jotka eivät enää noudata kuntarajoja. Samalla lippujen hinnat menevät remonttiin.
Esimerkiksi Helsingin sisäistä kausilippua ei jatkossa enää olisi olemassa. Sen korvaisi kahden vyöhykkeen AB-lippu, jolla voisi matkustaa myös jonkin matkaa Vantaan, Espoon ja Kauniaisen puolelle. 30 päivän AB-lippu maksaisi 59,70 euroa, eli se olisi nykyistä Helsingin sisäistä kuukausilippua viisi euroa kalliimpi.
Uudistus suosiikin niitä nykyisiä seutulipun käyttäjiä, joille jatkossa riittää AB-lippu tai samanhintainen BC-lippu, joka kattaa Espoon ja Vantaan sekä Helsingin kantakaupunkia lukuun ottamatta. HSL:n laskelmien mukaan tällaisilla asiakkailla kuukausilipun hinta laskisi lähes 47 euroa.
Lisäksi HSL:n suunnitelmiin kuuluu kerran kuussa laskutettava vuosilippu, joka olisi jatkossa edullisin tapa matkustaa joukkoliikenteessä. Sillä esimerkiksi AB- tai BC-lippu maksaisi 53 euroa kuukaudessa.
– Uudet vyöhykkeet vastaavat kasvavan Helsingin seudun tarpeisiin, kun kaupunkirakenne tiivistyy ja väkiluku kasvaa. Helsingin seutu muodostaa yhtenäisen työssäkäyntialueen, jossa liikutaan kuntarajoista riippumatta. Monissa paikoissa lähin kauppakeskus, kirjasto tai uimahalli voi olla naapurikunnan puolella, sanoi HSL:n toimitusjohtaja Suvi Rihtniemi.
Kunnat antavat lausuntonsa HSL:n toiminta- ja taloussuunnitelmasta alkusyksyyn mennessä, ja hinnoista on määrä päättää HSL:n hallituksessa syksyn aikana.
Uudistusten on tarkoitus astua voimaan ensi vuoden alussa.

STT

Kuvat:

Lisää kommentti

Kirjoita kommenttisi

Päivän lehti

27.10.2020

Fingerpori

comic