Uutiset

Nykykiekon puolesta

Hyvä Taisto Levo, joka arvostelit maanantain Hämeen Sanomissa nykykiekkoa esittämällä ainoastaan näkemyksiäsi, mutta et ottanut kantaa mihinkään systeemiin, mitä sillä sitten tarkoititkaan. Hyvä, että esiinnyit rohkeasti nimelläsi.

Varmasti muutkin ovat lisäksesi seuranneet jääkiekkoa ja ovat varmasti eri mieltä kanssasi.

Pyysit todistamaan, jos joku ei ole samaa mieltä kanssasi. Siis mistä asiasta? Siitäkö, että et arvosta nykyjääkiekkoa. Vai siitä, että kiinnostuksesi nykykiekkoiluun on kadonnut, koska se on ikävää katseltavaa. Millä sinä todistat, että näin on? Vaiko sillä, että yksi ainoa ketju osasi pelata kuivaa ja yksitoikkoista mylly-mattia.

Nykyään peleissä sentään tapahtuu ja kuviot ovat ”rikkaudella pilattuja” eli ottelu on mielenkiintoista seurattavaa. Pelaajien taitotaso ja ottelun vauhti on huomattavasti parantunut liki 30 vuodessa. Oletko huomannut?

En ota kantaa siihen, alatko olla jo liian vanha mies arvostelemaan jääkiekkoa. Mutta sen sanon näkemyksenäni, että olet pahasti väärässä nykykiekkoilun ja entisen kiekkoilun vertailussasi.

Et edes arvosta Suomen kultamitalia vuodelta -95 uudelleen järjestelyjen takia. Siis et kunnioita uusien maiden itsenäisyyttä. Pitäisikö siis Suomenkin olla yksi Neuvostoliiton alue, ja meidän hurrata aina Neuvostoliiton voittaessa.

Eikö ole oikein, että itsenäisyyden saavuttaneet uudet valtiot ovat innolla mukana myös jääkiekon MM-kisoissa tuomassa upeita peliesityksiä nykyjääkiekkoiluun (vrt. Slovenia, Latvia, Valko-Venäjä ym.).

Pekka Kiviharju

Hämeenlinna