Uutiset

Nyrkinisku pelasti hain hampaista

Nyrkeistä voi olla apua yllättävissäkin yhteyksissä. Jenkkiläinen lainelautailija pelastui, kun hän iski nyrkillä nenään haita, joka oli tarrannut hänen jalkaansa.

Erikoinen välikohtaus sattui Yhdysvaltain länsirannikolla Oregonin osavaltiossa.

– Löin sitä aivan vaistonvaraisesti nenään, aivan silmän vierelle. Olin kuitenkin kuullut aiemmin, että juuri nenä on hain herkkätuntoisin alue, 31-vuotias Brian Anderson kertoi.

Valkohai yllättyi Andersonin vastahyökkäyksestä niin paljon, että päästi irti surffarin jalasta.

Rannan nyrkkisankari sai välikohtauksessa raatelujälkiä jalkaansa. Miehen odotetaan kuitenkin tervehtyvät vammoista täysin.

– Palaan tietenkin lainelautailun pariin, Anderson lupasi.

STT

Pikkulusikoiden salat selvitetty

Tiedekin on nyt todistanut, että pikkulusikat ovat katoavainen luonnonvara. Lusikoiden vaiheita työpaikalla selvittivät australialaiset tiedemiehet.

Tutkijaryhmä numeroi 70 pikkulusikkaa ja seurasi niiden liikkeitä viisi kuukautta. Kävi ilmi, että 80 prosenttia lusikoista katosi työpaikalta tutkimusjakson aikana.

– Tällä katoamistahdilla työpaikalle olisi ostettava vuosittain 250 pikkulusikkaa, jotta toimiva 70 lusikan arsenaali säilyisi käytössä, tutkijaryhmä kirjoittaa British Medical Journal -lehdessä.

Aussitutkijat myös kummastelivat sitä, miten vähän tutkimusta pikkulusikoista on tähän mennessä tehty.

STT

Nainen synnytti kuutoset

Dominikaanisessa tasavallassa asuvan pariskunnan perhe on kasvanut melkoisesti yhdellä kertaa. Perheen 33-vuotias äiti synnytti tiistaina kuusi lasta.

Maxima Figuero pyöräytti kolme tyttöä ja kolme poikaa, jotka kaikki selvisivät synnytyksestä. Pienokaiset painoivat tiistaina 800-1 200 grammaa.

Maximalla ja hänen miehellään Emiliolla oli ennestään yksi lapsi. He turvautuivat keinohedelmöitykseen saadakseen pojalleen pikkuveljen, joten toive toteutui moninkertaisesti.

STT, DPA

Schröderin kannattaa aukoa leukojaan

Saksan liittokanslerin viran menettänyt Gerhard Schröder saa mukavasti palsamia haavoihinsa puhepalkkioista.

Demaripoliitikko allekirjoitti sopimuksen, joka tuo hänelle parhaimmillaan 100 000 dollarin (85 000 euron) palkkion jokaisesta pidetystä puheesta.

Muhkean diilin Schröderille tarjosi New Yorkissa toimiva Harry Walker Agency. Puulaaki väittää olevansa maailman johtava luennoitsijoiden välittäjä.

Schröder ei silti sijoitu puheiden pitäjänä aivan kalleimpien ex-poliitikkojen kastiin. Jenkkien entiset presidentit Bill Clinton ja Jimmy Carter nettoavat luennosta jopa 250 000 taalaa.

STT, DPA

Päivän lehti

1.12.2020

Fingerpori

comic