fbpx
Uutiset

Nyrkkiä paukuttamalla kunto kohdalleen

– Aloittaa voi vaikka rummuttamalla olohuoneen sohvapöytää mielimusiikkinsa tahdissa, opastaa kangasalalainen rumpali Espe Marjamäki.

Marjamäki on harrastanut pöytärummutusta koko ikänsä – opettajat eivät tosin aina sulattaneet rytmikästä naputusta luokassaan.

Siksi mies ei haluakaan suositella lajia lapsille tai kouluikäisille, vaikka pitää sitä oivana kuntoilukeinona.

-Olen huomannut sen pitävän kuntoa tehokkaasti yllä. Kun käsien lisäksi käyttää rummuttamiseen jalkoja, melkein koko vartalo on touhussa mukana. Jalat ja sormet pysyvät vahvassa kunnossa, Marjamäki luonnehtii.

Pöytärummutus ei Marjamäen mukaan ole muutenkaan vain tyhjänpäiväistä puuhastelua, sillä monet rumpalit käyttävät sitä harjoittelussaan. Rytmitajusta tai rumpalin taustasta on hyötyä, mutta lajia voi hyvin harrastaa myös ilman muusikon
lahjoja.

Tekniikkalaji tämäkin

Eri rummutustekniikoiden hienouksien oppiminen vaatii harrastajalta perehtymistä. Naputteluääneen saa vaihtelua esimerkiksi sillä, että käyttää rummuttamiseen välillä sormien sijasta kynsiä.

-Myös erilaisia sormuksia kannattaa kokeilla saundin muuttamiseksi, Marjamäki vinkkaa.

Oman luovuuden käyttämistä Marjamäki pitää yhtenä pöytärummutuksen hyvistä puolista. Rummuttaa voi sormien lisäksi lähes millä tahansa käden osalla: rystysillä, kyynärpäillä, koko kämmenellä tai vaikkapa nyrkillä.

Järeään rummutukseen kannattaa kuitenkin valita myös riittävän vankka pöytä.

Kun kädet saa pysymään rytmissä, on aika ottaa jalat mukaan. Jalkapohjilla ja päkiöillä saa iskettyä lattiaan ja polvilla kumautettua pöytään. Lisäksi notkea harrastaja kopauttaa pöytää tarvittaessa jalkapohjallaan.

Liikaa ei saa innostua

Aloittelijoiden on kuitenkin syytä olla varovaisia. Marjamäki näyttää leikkausjälkeä sormessaan.

– Olin hiljattain leikkauksessa, kun sormesta katkesi jänne lajin SM-kisoissa. Käsiä ei varsinaisesti ole luotu juuri tätä varten, hän sanoo.

Pöytärummuttajat eivät pidä melua itsestään. Marjamäki sanookin, että harrastajien lukumäärän arvioiminen on vaikeaa.

– Kaikki pyörii turhankin matalalla profiililla. Laji olisi varmasti suosittu, jos vain ihmiset tietäisivät siitä.
Pöytärummutus on nimittäin todella halpa harrastus, jossa pääsee käyttämään kekseliäisyyttään, Marjamäki nauraa. (HäSa)

Menot