Uutiset

”Nyt jäitä hattuun”

Demareissa ymmärretään keskustan hinkua punamultahallituksen luomisesta. SDP:n toinen varapuheenjohtaja Sanna Marin näkisi myös mielellään SDP:n keskustan kanssa samassa hallituksessa. Marin kuitenkin korostaa, ettei demareilla ole yhteistä näkemystä tulevasta hallituspohjasta, eikä asiasta ole sen enempää keskusteltu puoluehallituksessa kuin puoluejohdossakaan.

– Henkilökohtaisen mielipiteeni olen ilmaissut jo viime kesänä. Tällä kaudella kokoomusyhteistyö on ollut poikkeuksellisen vaikeaa. Mielelläni näkisin maltillisen keskusta-vasemmisto hallituksen eli punamultahallituksen, mikäli vaalitulos antaa myöten. Se kuitenkin vaatii, että demarien kannatus vielä nousee, Marin toteaa.

SDP:n 1. varapuheenjohtaja Antti Lindtman ei suostu vielä arvioimaan tulevaa hallituspohjaa. Lindtman kuitenkin uskoo, että keskusta haluaisi mahdolliseksi hallituskumppanikseen puolueen, jolla on selkeä linja.

– Ehkä keskustan kentällä tähän tulokseen heijastaa kokoomuksen jarruttelu sekä hallituksessa että soteuudistuksessa ja puute johtamisessa. Ensiksi päätetään isoista uudistuksista ja sitten jarrutellaan, Lindtman toteaa.

Lindtmanin mielestä nyt pitäisi keskittyä hallitusspekulaatioiden sijaan suurempien asioiden hoitoon.

– Nyt jäitä hattuun. Hallitus tehköön työvuoronsa loppuun ja keskittyköön isänmaan asioihin. Kaikkien puolueiden hallituksessa ja oppositiossa pitäisi keskittyä siihen, millä Suomi saadaan nousuun.

SDP:n 3. varapuheenjohtajaa ministeri Krista Kiurua ei tavoitettu kommentoimaan asiaa.

Lännen Media kysyi torstaina keskustan piirijohtajilta, kuka olisi vaalien jälkeen mieluisin hallituskumppani. Kolmasosa keskustan piirijärjestöjen puheenjohtajista haluaa Suomeen punamultahallituksen, ja vastanneista kuusi valitsi suosikkihallituskumppanikseen SDP:n. (LM-HäSa)

Asiasanat