Uutiset

Nyt kaivataan likaisen työn tekijöitä

Hämeenlinnan Aulangonniemen kaavoituksesta ja maakaupoista on paisunut ja tarkoituksellisesti paisutettu kohu.

Moneen kertaan esitettyjen väitteiden mukaan joukko kaupungin korkeita virkamiehiä ja luottamushenkilöitä on syytämässä kaupungin rahoja yksityiselle golfyhtiölle.

Jos kova väite olisi totta, lakia rikottaisiin raskaamman kanssa.

Miksi kohun tekijät eivät ole tehneet näkemistään hämärähommista rikosilmoitusta? Kukaan ei ole huutanut apuun eduskunnan oikeusasiamiestä tai oikeuskansleria.

Oikeuslaitoksen puoleen kääntyminen olisi suoranainen kansalaisvelvollisuus.

Julkisuudessa on myös väitetty, että Hämeenlinnassa rikotaan jatkuvasti määräyksiä jääviydestä.

Siis että kaupungin johto saalistaa omaa etuaan ja ruokkii sivussa myös firmoja, kuten esimerkiksi golfklubia.

Taas rankka väite.

Mikä on syytöksen esittäjän moraalin laita? Jos väite pitää kutinsa, arvostelija näkee kerta toisensa jälkeen, kuinka lakia rikotaan. Silti hän ei tee mitään!

Jokaisen kaupungin toimissa laittomuuksia nähneen velvollisuus on ottaa yhteys viranomaisiin. Ja heti, eikä vihjauksia jälkikäteen syytämällä.

Kohinassa tosiasiat jäävät taka-alalle – ja niitä tahallaan myös tuupitaan sinne.

Kaupungin toimintaa säätelee laki. Se suo maanomistajalle, myös golfklubille, maankaavoitukseen liittyviä oikeuksia ja sanelee kaupungille velvollisuuksia.

Tosiasia on myös se, että golfklubi omistaa arvokasta maata. Sillä bisneksen tekeminen ei suinkaan ole rikollista, jos noudatetaan lakia.

Eri asia on se, onko kaavoitusta koskeva laki hyvä vai huono, onko markkinatalous hyvä vai huono ja onko maailma hyvä vai huono.

Jos edellytetään lakia noudatettavan, on sitä johdonmukaista noudattaa.

Käynnissä on show, jossa maalitauluna ovat virkamiehet ja luottamushenkilöt. Ammuskelijoiden tavoite on saada aikaan riitaa, sekasortoa ja epäluottamusta.

Tämä käsikirjoitus on ollut kaupungin johtavien vaikuttajien luettavissa. Kuoppa on kaivettu ja odottaa saalista. Käsikirjoittaja nauraa jo makeasti.

Kokoomuksen kunnallisjärjestö teki selväksi, että kähinä uhkaa SDP:n ja kokoomuksen yhteistyötä. Kannanotto ei ole uhkaus vaan vetoomus, jotta demarit kokoaisivat rivinsä.

Demareiden joukossa valta on jaettu niin kauniisti tasan, että tiukan paikan tullen kaikki vilkuilevat toisiaan ja likainen työ jää tekemättä. Ihan siksi, että likainen työ on ikävää.

Mistä löytyy SDP:n vastuunkantaja?

Likaista työtä on tehtävä yksin teknisessä lautakunnassa. Puheenjohtaja Kari Tamminen (kok.) ja varapuheenjohtaja Iisakki Kiemunki (sd.) ovat niin pahasti hakauksessa jäsen Pekko Oksasen (sd.) kanssa, että lautakunnan mahdollisuudet hoitaa tehtäviään ovat kutistuneet olemattomiksi.

Kuka lähtee ja kuka jää? Jos sd-ryhmässä loppuvat henkiset paukut, ensimmäisenä kumarretaan Oksasta, koska hän on työministeri Tarja Filatovin (sd.) puoliso.

Päivän lehti

11.7.2020