Uutiset

Nyt Kerhoa koetellaan

Ihan hyvä esitys ja enemmän maalipaikkoja, mutta silti tuloksena oli viides peräkkäinen tappio.

Hämeenlinnan Pallokerhoa testataan tällä hetkellä jääkiekkoliigassa oikein urakalla. Kerho ei ole vielä loppiaisaatonkaan jälkeen onnistunut saamaan yhtään sarjapistettä joulun jälkeen. KalPa oli maanantaina kotiottelussaan parempi maalein 2–0 (1–0, 1–0, 0–0).

Ei Kerholla tuuriakaan ollut. KalPa meni avauserässä johtoon juuri, kun Zach Hamillin kaksiminuuttinen oli päättynyt. Veli-Matti Vittasmäen laukaus muutti suuntaa nelisen metriä maalista ja painui ohi HPK:n maalissa mainiosti pelanneen Joni Myllykosken.

Päätuomari Jouni Saukkonen näytti välittömästi, että tilanne tarkistetaan videolta. Tuomaristoa epäilytti, ohjasiko Janne Keränen kiekon maaliin korkealla maalilla. Monen minuutin tarkastelun jälkeen Saukkonen näytti keskiympyrää maalin merkiksi ja maalintekijäksi ilmoitettiin Vittasmäki. Otteluvalvoja Kari Nieminen kertoi syyksi, että kiekko menikin maaliin HPK:n oman puolustajan Juuso Vainion mailasta.

– Pelasimme mielestäni nousujohteisen pelin. Emme tehneet maaleja ja Samu (Perhonen) pelasi helkutin hyvin toisessa päässä. Eipä siinä mitään, KalPa ansaitsi pisteet, HPK-maalivahti Myllykoski kehui nollapelin torjunutta kollegaansa.

Eero Kilpeläisen loukkaantumisen jälkeen KalPan peleissä torjunut Perhonen ehti nollapelissään kiekon eteen 23 kertaa.

”Hiljaiseksi vetää”

Myllykosken mielestä hänen oma pelinsä meni suurin piirtein samalla tavalla kuin aikaisemminkin.

– Ihan hyvältä on tuntunut, mutta ei kiekko ole ihan meikäläiselle pomppinutkaan. Rehellisesti sanottuna pelasin mielestäni samalla tasolla kuin tähänkin asti, mutta mutta… Hiljaiseksihan tämä vetää, kun tappioita on tullut, Myllykoski mietti.

KalPan toinen maali tuli HPK:n kannalta ikävästi heti toisen erän alkuun. KalPa pääsi hyökkäyspään virheen ja heikon takakarvauksen jälkeen 2–1-hyökkäykseen ja lopulta Keränen sai maalin nimiinsä, kun Jaakko Rissasen tarkka syöttö tavoitti laitahyökkääjään. 16 kertaa torjuneella Myllykoskella ei ollut tällä kertaa mitään tehtävissä.

Tuska näkyy paikoissa

HPK:n päävalmentaja Pasi Arvonen muistutti, ettei Kerho pelannut Kuopiossa huonosti.

– Ei todellakaan ollut huono vieraspeli. Harvoin täällä voittaa maalipaikkoja, mutta tänään ne voitimme. Maalintekoterävyys, sellainen halu siihen, jää harmittamaan. Siirtelemme kiekkoa hyökkäyspelaamisessa ihan liikaa ja yritämme liian hienoja ratkaisuja. Vetopaikassa ei ammuta. Viimeinen puristus siihen pitää saada. Puolustimme nyt hyvin keskustan ja laukaukset tulivat sivusta. Ilmeeseen ja yrittämiseen olen tyytyväinen, mutta tehokkuutta täytyy saada lisää, Arvonen painotti.

Viime pelien vaikeudet näkyvät tällä hetkellä ratkaisupaikoissa. Maalintekoyritykset eivät tule välttämättä selkäytimestä.

– Kyllähän se näkyy. Maalintekopaikoissa on väkisin yrittämistä. Yksi ongelma on se, että ammumme helkutisti, mutta tänäänkin 44 laukauksesta 24 meni ohi tai yli. Siihen pitää myös kiinnittää huomiota, päävalmentaja mietti.

Kerho joutui pelaamaan Kuopiossa ilman kanadalaispuolustaja Craig Schiraa, joka sai lauantaina Tampereella kiekon kipeästi jalkaansa.

– Tämän päivän tietoa ei ole. Hänen piti olla maanantaina kuvissa, joten ehkä saamme tietoa tiistaina, Arvonen sanoi.

HPK neljän pelin viikkoaan keskiviikkona Rinkelinmäellä HIFK:ta vastaan. (HäSa)

Asiasanat