fbpx
Uutiset

Nyt loppuu omalla rahalla lomailu

Ystäväni iloitsi pari viikkoa sitten viiden päivän pituisesta hiihtolomastaan. Kerrankin hänellä oli mahdollisuus lähteä mökille Pohjois-Karjalaan.

Kyllä aikuisen ihmisen elämässä on hyviäkin puolia, kuten nämä palkalliset lomat, hehkutin ystävälleni.

Vaan hänen tapauksessaan loma ei ollutkaan palkallinen. Kuten ei yksikään niistä viikon mittaisista vapaista, joita hän on reilun vuoden kestäneen työuransa aikana pitänyt.

Ystäväni on tyypillinen akateeminen pätkätyöläinen. Hän on ollut valmistumisesta asti samassa työpaikassa, mutta työpitko on pilkottu parin kuukauden pikkupaloiksi.

Lomapäiviä ystävälleni on kertynyt ne tavalliset pari kuukaudessa, mutta työnantajan mukaan hänellä ei ole ollut koskaan aikaa pitää niitä vapaana. Lomat on annettu poikkeuksetta euroina.

Ainoa keino, jolla ystäväni on saanut välillä huilia, on ollut pyytää pomoa jättämään kahden peräkkäisen työsuhteen väliin viikon tauko.

“Lomaa” hän on pitänyt tietenkin omalla kustannuksellaan.

Huomenna voimaan tuleva uusi vuosilomalaki koskettaa ystäväni lisäksi noin 300 000:ta suomalaista, jotka tekevät jatkuvasti pätkätöitä. Lain mukaan sellaisella työntekijällä, joka tekee samassa työpaikassa useita peräkkäisiä määräaikaisia työsuhteita, on samanlainen oikeus pitää kertyneet lomapäivänsä kuin vakituisilla työntekijöillä.

Vapaita ei voi kääntää väkisin rahaksi.

Uutta on myös mahdollisuus sopia siitä, että yhdessä pätkässä kertyneet lomat voi halutessaan siirtää seuraavaan työsuhteeseen. Näin voi kartuttaa kunnon loman kesäksi – ihan niin kuin vakituiset työntekijätkin tekevät.

Huhtikuun ensimmäisenä päivänä voimaan tuleva laki ei onneksi ole aprillia. Kovin myöhään lainlaatijat kuitenkin heräsivät päivittämään vuonna 1973 laadittua edellistä vuosilomalakia.

Työpaikkojen todellisuus tuskin on toviin vastannut yli kolmenkymmenen vuoden takaista tilannetta. Siinä sivussa moni pätkätyöläinen on ehtinyt viettää kevyesti neljäkin vuotta ilman joulua ja pääsiäistä kummempia lomia.

Jaksavatkohan he antaa täyden panoksensa töissä? Kiinnostaakohan heitä, miten työnantaja menestyy ja pysyy kilpailukykyisenä?

Käytännössä uuden lain henkeä on onneksi noudatettu ainakin osittain monilla työpaikoilla jo kauan ennen perjantaita. Minulta useissa määräaikaisissa pätkissä tehty työ ei onneksi ole vienyt mahdollisuutta kuukauden kesälomaan. Kertyneet lomat on siirretty seuraavaan työsuhteeseen automaattisesti.

Niille, joille töitä luvataan aina kuukaudeksi kerrallaan, pätkäelämä on paljon kuluttavampaa. On paha suunnitella kasaavansa vapaapäivänsä parin viikon lomaksi joskus heinäkuussa, kun ei voi tietää, onko vapun jälkeen ylipäätään töissä.

kati.toivanen@hameensanomat.fi

Kovin myöhään lainlaatijat kuitenkin heräsivät päivittämään vuonna 1973 laadittua edellistä vuosilomalakia.

Menot