Uutiset

NYT: Marylandin epäilty ampuja tuomittiin entisen luokkatoverinsa häirinnästä

Annapolis
29.06.2018, 11:57

Ulkomaat

Marylandin epäillyn ampuja oli nostanut aiemmin kunnianloukkaussyytteen Capital Gazettenuutista, jossa hänen kerrottiin häirinneen entistä luokkatoveriaan, kertoo New York Times.
Poliisi ei ole nimennyt ampujaa, mutta eri viestimissä on kerrottu hänen olevan 38-vuotias Jarrod Ramos. Poliisi ei vahvistanut epäillyn ampujan henkilöllisyyttä.
Epäilty saa syytteet viidestä murhasta, kertoo paikallinen poliisi CNN:lle. Poliisin mukaan epäiltyä kuulustellaan parhaillaan.
Ramos oli aiemmin haastanut lehden oikeuteen kunnianloukkauksesta, mutta juttu hylättiin.
Oikeuteen edennyt uutinen käsitteli sitä, että Ramos oli häiriköinyt entistä luokkatoveriaan Facebookissa. Viesteissä hän muun muassa nimitteli tätä törkeillä haukkumasanoilla ja pyysi naiselta apua. Häirintä oli jatkunut lähes vuoden ajan. Ramos tunnusti syyllisyytensä vuonna 2011 ja sai 18 kuukauden ehdollisen tuomion.
Tämän jälkeen mies haastoi Capital Gazetten oikeuteen kunnianloukkauksesta vuonna 2012. Juttu meni nurin, koska hän ei pystynyt nimeämään lehden uutisessa virheitä.
– Hän oli jo pitkään ollut vihainen Capitalia kohtaan, sanoi lehden entinen työntekijä Tom Marquardt.
Poliisin mukaan epäilty tekijä olisi lähettänyt väkivaltaan viittaavia viestejä sosiaalisessa mediassa ennen ampumista, kertoo Guardian.
Capital Gazette on jatkanut lehden julkaisua iskusta huolimatta. Lehti on julkaissut jo etusivunsa Twitterissä.
– Voin kertoa teille: Julkaisemme sen hemmetin lehden huomenna (perjantaina), kirjoitti Capital Gazetten toimittaja Chase Cook Twitterissä.

Mies saapui rakennukseen haulikon kanssa

Poliisin mukaan epäilty ampuja saapui rakennukseen haulikon kanssa ja etsi mahdollisia uhreja rakennuksen ensimmäisessä kerroksessa, CNN kertoo. Epäilty ampuja löydettiin pöydän alta ja hänet otettiin kiinni.
Ampumisessa kuoli viisi ihmistä ja haavoittui ainakin kolme. Kaikki kuolleet olivat Capital Gazette -lehden työntekijöitä. Neljä heistä oli toimittajia ja yksi myyntiassistentti. Ampuminen tapahtui torstaina iltapäivällä paikallista aikaa.
Viranomaiset kertoivat aiemmin löytäneensä rakennuksesta mahdollisia räjähteitä, jotka myöhemmin osoittautuivat savukranaateiksi.
Poliisi ei ole vielä kertonut ampumisen motiiveista. Poliisin mukaan sanomalehti oli aiemmin saanut sosiaalisessa mediassa uhkauksia. Poliisi selvittää parhaillaan, kuka viestien takana on. Viesteissä viitattiin väkivaltaan.

https://www.nytimes.com/2018/06/28/us/capital-gazette-annapolis-shooting.html?hp&action=click&pgtype=Homepage&clickSource=story-heading&module=photo-spot-region&region=top-news&WT.nav=top-news
https://edition.cnn.com/2018/06/29/us/capital-gazette-shooting/index.html
https://www.theguardian.com/us-news/live/2018/jun/28/capital-gazette-shooting-annapolis-latest-live-news-updates-today-maryland?page=with:block-5b35affce4b0fd983ab819f0#block-5b35affce4b0fd983ab819f0
https://twitter.com/capgaznews/status/1012549267368693760
https://edition.cnn.com/us/live-news/maryland-newspaper-shooting/index.html

STT

Kuvat:

Lisää kommentti

Kirjoita kommenttisi

Päivän lehti

29.11.2020

Fingerpori

comic