fbpx
Uutiset

Nyt on näytteen paikka

Huippu-urheiluksi epäiltyä toimintaa on maassamme mahdollisesti harjoitettu jo pitkään.

Tapio Lahtinen

Saamamme tiedon mukaan kilpahiihtäjäksi epäilty suomalainen alle 40-vuotias henkilö on mahdollisesti jättänyt pissaamatta vaadittuna aikana säädettyyn testipurkkiin.

Oletettu pissaamatta jättäminen on todennäköisesti tapahtunut viime aikoina, nimettöminä pysyttäytyvistä lähteistä arvellaan. Kukateitse tapahtuneen laiminlyönnin mahdollisia seuraamuksia lähteeksi epäillyt nimettömät tahot kieltäytyivät tässä vaiheessa ennakoimasta.

Epäillyn testipurkista puuttuvan virtsan olinpaikka ei tällä hetkellä ole tiedossa, nimettömistä kerrotaan. Muista lähteistä virtsanäytteen olinpaikan tiedossa olemisen väitettyä kiistämistä ei ole kyetty vahvistamaan.

Huippu-urheiluksi epäiltyä toimintaa on maassamme mahdollisesti harjoitettu jo pitkään, mutta oletetun toiminnan laajuutta on tässä vaiheessa mahdotonta ryhtyä arvioimaan, nimettömistä arvioidaan.

On kuitenkin syytä pelätä, että oletettu mahdollinen mahdoton arviointiin ryhtyminen voisi saattaa epäilyksenalaiseksi suurenkin joukon nimettömiksi epäiltyjä suomalaisia huippu-urheilijoiksi arveltuja mahdollisia henkilöitä eri puolilla maata, mikä epäilemättä olisi epäilyttävää.

Tätä asiaa nimettöminä pysyttelevät tahot eivät kuitenkaan suostu kommentoimaan julkisesti. Nimettömien lähipiiristä on kuitenkin annettu kautta rantain ymmärtää, että aihetta laajempaankin pyykinpesuun olisi.

Nyt oletettavasti paljastunut epäily saattaakin lopulta olla vain oletetun jäävuoren mahdollinen huippu. Nimettöminä esiintyvien lähteiksi epäiltävien tahojen lausunnoiksi uumoiltujen tokaisujen mukaan huipun alapuolella vuorta on mahdollisesti olemassa vielä enemmänkin.

Vahvistamattomien huhujen mukaan suomalaisiksi arveltuja henkilöitä on takavuosina tavattu useidenkin kansainvälisten suurkilpailujen epäiltyjen suorituspaikkojen liepeiltä norkoilemasta.

Kysyttäessä, millaisilla asioilla henkilöiksi väitetyt suomalaiset ovat olleet liikkeellä, nämä eivät ole kyenneet antamaan yksiselitteiseksi epäiltävää vastausta.

Suomalaisella väitetyllä huippu-urheilulla on pitkät ja kunniakkaaksi epäillyt perinteet. Varsinkin perinteiseksi epäilty hiihtotyyli on vuosien varrella antanut runsaasti positiivista näyttöä kansamme väitetystä sitkeydestä ja peräänantamattomuudesta.

Epäilyt urheilumenestyksestä ovat kirvoittaneet myös monenlaisia kuolemattomiksi syytettyjä sananparsia. Elämään on jäänyt muun muassa huippuhiihtäjäksi epäillyn nuorehkon suomalaismiehen uupunut tokaisu kuusen juurella Holmenkollenin 50 kilometrin hiihdon keskeyttämisen jälkeen:

– Kuule toimitsija! Mis sie tarviit oikei hyvää virtsanäytettä? Täs siul on sellane.

Menot