Uutiset

Nyt saa nakuilla!

Vesijaon kylätalon edessä lämmitellään jäseniä kymmenen kilometrin lenkkiä varten. Kesäisessä perjantai-illassa ei kuitenkaan näy yhden yhtä jumppatoppia tai juoksuhousuja. Tämä lenkki juostaan ihan ilkosillaan.

Nakukymppi juostiin Padasjoella perjantaina yhdeksännen kerran. Tänä vuonna 75 juoksijaa houkutelleen kympin alkutaival oli varsin vaatimaton.

-Ensimmäisellä kerralla meillä oli neljä juoksijaa, joista kaksi oli tapahtuman järjestäjiä. Vuosien varrella olen huomannut, ettei ole niin hirveän paljon rohkeita, jotka lähtisivät ihan juoksemaan, itsekin useampaan otteeseen Nakukympin juossut tapahtuman järjestäjä Aarne Heino sanoo.

Juoksijat saavat pukea Nakukympillä päälleen vain kengät, sukat ja päähineen. Naisten erikoisoikeutta juosta toppi päällä ei yksikään osallistuja käyttänyt hyväkseen.

Nakukymppi on huomioitu ulkomaisissakin medioissa ja osallistujia on saapunut juoksemaan vuosien varrella ainakin Ruotsista, Yhdysvalloista ja Englannista. Tämänvuotisen tapahtuman ehkä odotetuin juoksija saapui Tanskasta jo kolmatta kertaa Nakukympille kirjaimellisesti maansa väreissä.

Mirva ja Marko Laitinen ovat saapuneet Padasjoelle Salosta asti. Pariskunta ei suinkaan ole ensimmäistä kertaa Nakukympillä – Mirva Laitinen juoksee toista ja Marko Laitinen omien laskujensa mukaan viidettä kertaa.

-Kyllä tässä kiehtoo tämä alastomuus ja naturismi. On lupa olla alasti. Enemmän minua hyttyset pelottavat kuin alastomuus, Mirva Laitinen nauraa.

Myös yleisöä on saapunut metsäteiden varsille kannustamaan juoksijoita. Sami ja Sari Veijalainen ovat jo monena vuonna suunnitelleet lähtevänsä Nakukymppiä katsomaan, mutta vasta tänä kesänä aikataulut osuivat yksiin. Juoksemaan ei kumpikaan uskaltautunut.

-Työporukkaa yritin kyllä usuttaa juoksemaan, mutta eivät ne sitten kuitenkaan lähteneet. Ehkä sitten ensi vuonna, Sami Veijalainen sanoo. (HäSa)

Päivän lehti

28.1.2020