Uutiset

Nyt sitten odotetaan

Suomi pelasi omat ottelunsa loppuun MM-kisojen alkusarjan B-lohkossa maanantaina Minskin areenassa.

Kukaan ei kuitenkaan tiedä, mikä on Suomen kohtalo näissä kisoissa. Leijonat voitti Kazakstanin nihkeästi 4–3 ja nousi ainakin hetkeksi pudotuspeliviivan paremmalle puolelle.

Tiistaina selviää, onko Suomen joukkueella edessä kotimatka vai jatkuvatko pelit torstaina puolivälierissä.

– Tilanne on mikä on. Voitimme alkusarjassa neljä ottelua ja hävisimme kolme. Alku oli vaikea. Latviaa vastaan pelasimme huonosti ja Venäjä oli parempi. Sen jälkeen voitimme kolme ottelua. Yhdysvaltoja vastaan tiukka peli ei riittänyt. Kova ilta oli nytkin. Vastustajan joukkue oli täynnä KHL-pelaajia. Nyt toivotaan että joko Valko-Venäjä tai Latvia häviää molemmat ottelunsa, selvitti Leijonien kapteeni Olli Jokinen (1+1) tuoreeltaan pelin jälkeen.

Jokisen mielestä Suomen joukkueessa joka pelaaja on parhaansa yrittänyt.

– Eikä keltään voi pyytää enempää. Tämä oli tässä alkusarjassa tasomme. Yksitoista pistettä, enempään se ei riittänyt. Joukkueessa on hyvä henki ja mielestäni Minskissä on pelattu perus MM-turnaus. Ei ole ollut erilaista aikaisempaan verrattuna. Tiukkoja pelejä olemme pelanneet.

Ei hääviä

Suomen peli ei ollut maanantainakaan hääviä. Välillä oma peli lähti käsittämättömästi lapasesta. Alkua Leijonat vei, mutta Kazakstanin 1–1-tasoitus käänsi kummasti kelkkaa.

Onneakin Leijonilla oli. Olli Jokisen 3–2-johtomaalissa sitä oli eniten. Jokisen laukauksesta kiekko osui Kazakstanin puolustajan Alexei Litvinovin poskeen ja kimposi siitä maaliin. 4–2-osuma tuli puolestaan vain kolme sekuntia ennen loppua. Jarkko Immosen napakka veto yllätti Alexei Ivanovin.

Kolmannen erän loppu oli jopa karmea. Kazakstan tuli ylivoimalla maalin päähän 29 sekuntia ennen loppua, eikä tasoituskaan ollut kaukana. Pekka Rinne piti kuitenkin huolen siitä, että Suomelle jäi oljenkorsi jatkopaikkaan.

Leijonien ensimmäisen maalin teki Olli Palola ylivoimalla ja toisen Jori Lehterä (1+1). Pelihommiin toipunut Pekka Jormakka (0+1) oli Suomen energisimpiä. Hyvin on mies tällistään toipunut.

Ohtamaa raatoi

– Saimme sen, mitä haimme. Taistelimme tästä pelistä voiton. Itse emme enempään voi enää vaikuttaa, selvitti Leijonien puolustuksessa isoimmat minuutit (21.56) kamppaillut Atte Ohtamaa.

Kärppien suomenmestari pelaa ensimmäisiä MM-kisojaan. Hänen vastuunsa on kasvanut kisojen vanhetessa.

– Paljon on minulla kuitenkin parannettavaa. Mutta sitä se on, hän hymähti.

Hän vakuutti, ettei Ari-Pekka Selinin ja Raimo Helmisen valmentaman Kazakstanin vaarallisuus yllättänyt.

– Vastassahan oli KHL-joukkue, joka pelasi hienon kauden sarjassa.

Vaikea peli

Leijonien päävalmentaja Erkka Westerlund myönsi, että maanantainen oli vaikea peli Suomen joukkueelle.

– Se oli sitä sekä henkisesti että fyysisesti – neljäs peli viidessä päivässä. Saimme pelistä kuitenkin voiton. Nyt on odotettava muiden tuloksia. Kazakstan pelasi mielestäni erittäin hyvin. Sen pelaajilla on valtavasti hyökkäyspelin taitoa, päävalmentaja sanoi.

”Atu” Selinin mielestä Kazakstan aloitti huonosti.

– Sitten saimme tasoitusmaalin ja joukkue alkoi uskoa, että se voi voittaa. Pari virhettä maksoi kuitenkin pelin meille. Kisat ovat meiltä nyt ohi ja loma alkaa, sanoi Selin ja vakuutti, että Kazakstan todella halusi päättää MM-kisat voittoon.

Kazakstanin näyttävimmästä ja näppärimmästä hyökkäystaidosta vastasi ketju Fedor Polishuk (1+1)–Vadim Kranosloboddtsev (0+2)–Jevgeni Rymarov (1+1). Se puhkoi ajoittain Suomen keskialueen puolustuspeliä kuin veitsi pehmeää voisulaa. (HäSa)

Asiasanat