fbpx
Uutiset

NYT: Trump osallisena vanhempiensa kiinteistöimperiumin satojen miljoonien verovälttelyyn

Yhdysvaltain presidentti Donald Trump on saanut nykyrahassa mitattuna yli 400 miljoonan dollarin arvosta rahaa edesmenneen isänsä kiinteistöimperiumilta, kertoo New York Times. Lahjoitukset alkoivat, kun Trump oli vauvaiässä ja ovat jatkuneet näihin päiviin saakka.

Lehden mukaan Trump ja hänen sisaruksensa perustivat peiteyrityksiä, joiden kautta lahjoitusrahat kierrätettiin verojen välttämiseksi. Lisäksi Trump oli mukana laatimassa strategiaa, jonka avulla hänen vanhempiensa kiinteistöomistukset saatiin roimasti aliarvostettua.

NYT:n mukaan Trumpin vanhemmat siirsivät lapsilleen yli miljardin arvosta varoja. Tästä summasta olisi pitänyt maksaa lahjaveroa ainakin 550 miljoonaa, mutta Trumpit maksoivat vain hieman yli 52 miljoonaa.

Trump on kiistänyt lakimiehensä välityksellä kaikki lehden väitteet.

– New York Timesin väitteet petoksesta ja verojen välttelystä ovat sataprosenttisesti vääriä ja erittäin häpäiseviä. Ei ole olemassa mitään petosta tai verojen välttelyä. Faktat, joihin New York Times perustaa väärät väitteensä, ovat erittäin paikkansapitämättömiä, vastasi Trumpin edustaja Charles J. Harder lausunnossaan.

Trump kehui vaalikampanjansa aikana hankkineensa omaisuutensa valtaosin itse.

https://www.nytimes.com/interactive/2018/10/02/us/politics/donald-trump-tax-schemes-fred-trump.html?action=click&module=Top%20Stories&pgtype=Homepage

Asiasanat

Menot