fbpx
Uutiset

Nyt ulkoistamaan eläkeläiset!

Keksin, miten köyhyydestä pääsevät kaikki eroon, viedään kaikki eläkeläiset kehitysmaihin – ainakin köyhät sellaiset.

Nyt kun pääoma liikkuu globaalisti ja suomalainen työ muuttanut kehitysmaihin, niin kannattaisi pistää eläkeläiset ja raihnaiset perässä.

Me terveydenhuoltoa kohtuuttomasti syövät suostumme menemään etelän maiden hoitoihin, kunhan vain riittää lämmintä ympäri vuoden. Ei kuitenkaan ihan Afrikkaan saakka. Lämpimässä on paljon kivempi sairastaa.

Olkoonkin, että teidän, työntekijöiden etua tässä kuitenkin ollaan ensisijaisesti ajamassa. Kotimaa ei tätä nykyä paina kenelläkään enää missään asennossa. Eihän täällä ole enää muuta suomalaista kuin peruskallio ja eläkeläisen tuulen huuhtoma perse.

Ei tämä maa ole enää sen suomalaisempi kuin Thaimaa, entisen Siamin aikaan asia oli vielä toisin. Thaimaassa tällainen eläkeläinen vetäisi köyhyyttä kuonoon ja elelee jopa herroiksi. Mutta ei kannata olla katkera, alimmalla eläkkeensaajan hoitotuella saatte kustannettua minulle omahoitajan ympäri vuorokauden vuoden jokaisena päivänä.

Lääkkeistä ei tänne Kelan maksettavaksi syntyisi kustannettavaa kuin murto-osa, jos ollenkaan. Ja varma on, ettei minun tuhkiani tarvitse kuljettaa tänne ripottelemaan, sitten joskus, jos kuolen. Niin isänmaallinen en sentään ole.

Muuttaisin sinne heti ilman yhteiskunnan tukeakin, mutta kun pitää varmistaa, että eläke- ja muut etuudet tulevat varmasti perässä. Ja kyllähän se on teidän kaikkien intressi. Siellä elämisen eduista pääsee nauttimaan kyllä täälläkin. Mitä järkeä täällä on enää köyhiä pitää?

Nämä meidän eläkkeemme eivät kovin kartuta tämänhetkistä kulutusta, näillä varoilla kun kykenee hankkimaan viiden vuoden välein vain Kiinassa tehdyn tuulipuvun – senkin kirpputorilta.

Kyllä täälläkin sitten kelpaisi. Sairaalajonot hupenisivat nopeasti, jos sitten julkista sairaanhoitoa enää täällä tarvitaankaan. Noissa lämpöisissä Kaukoidän sairaaloissa saa samat hoidot pilkkahintaan. Eikä sitä hoitoakaan niin paljon enää tarvitse, kun lämpöä saa sekä taivaasta että ihmisiltä. Ja mitä knowhouta sikäläisillä lääkäreillä ei vielä ole, niin voisivat sitten konsultoida suomalaisia kollegojaan. Siinä sivussa Suomi-neito saisi vientiä – sehän on aivovientiä ja arvokasta kehitysapua parhaimmillaan!

Eikö tänne jäävillä olisi paljon helpompaa elää, kun pääsevät eroon meistä kaikenmaailman kateellisista kitisijöistä? Tuloerot kutistuisivat ja voisitte elää vaikka pelkillä osingoilla, kenenkään ei tarttisi laittaa enää tikkua ristiin, ainakaan meidän takia.

Sitten kun vietätte kulutusjuhlia täällä keskenänne, ei tule paha mieli meille eikä teille. Taitetuista indekseistäkään ei enää tarvitsisi kenenkään marista.

En ymmärrä, miten tätä kukaan ei ole vielä keksinyt, pelätään vain kaikenmaailman suuria ikäluokkia. Ehkä se johtuu silkasta kateudesta.

Nyt jos ja kun minä eduskuntaan pääsen, ensi töikseni otan tämän asian hallitusohjelmaan.

Leo Roivainen

valtuutettu (sit.)

Hattula

Menot