Uutiset

Odotettua parempi tilinpäätös on johtanut löysäilyyn

Kaupungille laadittu tuottavuusohjelma on syytä ottaa tosissaan.

Tällainen viesti on lähtenyt Hämeenlinnan virkamiehille ja lautakunnille, jotka valmistelevat parhaillaan omia ehdotuksiaan ensi vuoden tilausbudjetiksi.

Kaupunginhallitus, valtuuston puheenjohtajisto ja lautakuntien puheenjohtajat pohtivat tiistai-iltana kaupungin tämän vuoden talouden oikaisua ja ensi vuoden budjetin laadintaa.

-Kyseessä ei ollut mikään kriisikokous, vaan nyt oli hyvä hetki tarkastella lukuja ennen lautakuntien ensi viikon kokouksia, sanoo kaupunginhallituksen puheenjohtaja Tapio Vekka (kok.).

Vekan mukaan tavoitteena on, että lautakunnat huolehtisivat siitä, että niiden tilausbudjetit pysyvät kaupunginhallituksen kesäkuussa asettamissa raameissa.

-Silloin kaupunginhallituksen ei tarvitsisi repiä auki lautakuntien esityksiä.

Kaupunginvaltuuston puheenjohtaja Iisakki Kiemunki (sd.) katsoo, että viime vuoden odotettua parempi tilinpäätös on johtanut löysäilyyn.

-Alkuvuodesta kaupunginhallitus alkoi tiukasti ohjata taloutta uusille urille, ja siinä onnistuttiinkin, mutta nyt ote on löystynyt.

Kiemunki sanoo, ettei kaupungille laadittua tuottavuusohjelmaa ole otettu oikein tosissaan. Tuottavuusohjelman tavoitteena on ollut karsia kaupungin kustannuksia 12 miljoonalla neljän vuoden aikana.

Puheenjohtajisto ja hallitus ovat linjanneet, että kaupungin henkilöstön määrän pitää vähentyä ja sijaisten ja määräaikaisen henkilöstön käyttö on ajettava minimiin.

Päivän lehti

25.10.2020

Fingerpori

comic