Uutiset

Odotetusti ykkönen Pyhäjärvellä

Hämeenlinnan Hiihtoseura voitti naisten 3×5 kilometrin viestin sunnuntaina Pyhäjärvellä maastohiihdon Suomen cupissa ja vankisti johtoaan viesticupin kärjessä. Alla on yhteiskilpailun voitot kahdelta edelliseltä kaudelta.

Tämän kauden viidestä viestikisasta jäljellä on kaksi eli ensi viikonlopun Rukan SM-kisojen parisprintti ja 3×5 kilometrin viesti.

Avausosuuden jälkeen HlHS vaihtoi vasta seitsemäntenä (+0.59). Kärjessä Kainuun Hiihtoseuran Anne Kyllönen karkasi muilta, mutta odotetusti joukkue taipui seuraavilla osuuksilla seitsemänneksi.

Lempäälän Kisan Leena Nurmi vaihtoi toisena (+0.25) perässään Liperin Hiihtoseuran Krista Niiranen ja tästä kaksikosta HlHS:n Anni Kainulainen oli reilun puolen minuutin päässä.

– Oma hiihtoni oli tänään aika heikko. Vaikea sanoa miksi, ei ollut vaan paras päivä. Varsinkin tasatyöntö tuntui nihkeältä. Liian paljon tuli eroa pahimpiin kilpakumppaneihin. Onneksi kokonaissuorituksemme riitti voittoon. Rukalla oma suoritukseni on oltava ehdottomasti parempi, Kainulainen painotti.

Maija Hakala nosti kärkeen

Toisella osuudella Maija Hakala teki vahvan hiihdon ja nosti hämeenlinnalaiset kärkeen.

– Yllättävän kaukaa jouduin lähtemään. Kisa kisalta on tuntunut koko ajan meno paremmalta. Ajattelin tehdä tasaisen kovan hiihdon ja luotin, että toisella kierroksella oma kuntoni riittää suhteessa muihin, Hakala kertoi.

Ensimmäisellä 2,5 kilometrin lenkillä Hakala supisti eron kärkeen nousseisiin Lempäälään ja Liperiin 14 sekuntiin. Toisella lenkillä hän otti kaksikon nopeasti kiinni ja karkasi saman tien.

– Ei ollut varaa jäädä himmailemaan, kun Saarisen Aikku (Aino-Kaisa) oli Lempäälän ankkurina. Tavoitteena oli tehdä riittävästi eroa, jotta Laura saisi hiihtää rauhassa omaa hiihtoaan kärjessä, Hakala kertasi ratkaisuvaihetta.

Vaihtoon ero kasvoi 21 sekuntiin ja Hakala oli osuudella lähes minuutin nopeampi kuin Liperin Jenni Tolonen ja Lempäälän Sanni Alatalo.

Laura Mononen varmisti voiton

Viesti hiihdettiin kokonaan perinteisellä tyylillä ja HlHS:n ankkuri Laura Mononen sai peräänsä hyvään kevätkuntoon nousseen LeKin Aino-Kaisa Saarisen.

– Vähän jännitti, kun Aikku lähti takana, mutta sain hyvin väliaikoja ja huomasin, ettei mitään hätää ollut. Hyvä hiihto tuli ja olen tyytyväinen sekä omaan suoritukseeni että joukkueemme voittoon, totesi Mononen, joka jo lauantain sprinttien jälkeen ennakoi HlHS:n voittoa.

Jo ensimmäisen kierroksen jälkeen oli selvää, ettei Saarisen hiihto riitä ottamaan Monosta kiinni. Maalissa eroa oli 14 sekuntia ja näin Lempäälän Kisa oli kakkonen.

Kati Roivas toi Liperin kolmantena maaliin (+1.28) ja seura paransi asemiaan cupin kärkitaistossa HlHS:n takana.

Kangasniemen Kalske, Vieremän Koitto ja Oulun Hiihtoseura eivät saaneet joukkuetta kokoon Pyhäjärvelle ja Vuokatti Ski Team romahti yhdenneksitoista (+2.44). Mukana oli 22 joukkuetta.

Miesten 3×7,5 kilometrin viestin voitti Kouvolan Hiihtoseura joukkueella Lauri Vuorinen, Kari Varis ja Ville Nousiainen. IF Minken jäi 28 sekuntia ja Ounasvaaran Hiihtoseura 47 sekuntia.

Ilman A-maajoukkuehiihtäjiään kilpaillut Vuokatti Ski Team oli neljäs (+1.28). Vesa Kallio ankkuroi Valkeakosken Hakan yhdeksänneksi (+2.19). (HäSa)

Asiasanat

Päivän lehti

27.11.2020

Fingerpori

comic