Uutiset

Odotetut finaalit käyntiin tiistaina

Salibandydivarin runkosarja eteni vääjäämättä siihen suuntaan, että hämeenlinnalaisjoukkueet Lammin Salibandy ja Steelers voivat kohdata toisensa vasta pudotuspelien huipennuksessa. Tiistaina odotettu loppuottelusarja joukkueiden välillä sitten alkaa Elenia-areenassa kello 18.30.

Runkosarjan voittaneen LaSB:n valmennuksesta yhdessä Kalle Tyrkäksen kanssa vastaava Petri Kemppaisessa finaalisarja herättää tunteita.

– Henkilökohtaisesti en tiedä onko hienoa pelata entistä seuraa vastaan, mutta salibandylle ja Hämeenlinnan seudulle on hieno asia, että nämä joukkueet kohtaavat, aikaisemmin myös Steelersin valmennuksessa sekä pää- että apuvalmentajana ollut Kemppainen sanoo.

Steelersin päävalmentaja Jani Järvinen toivoo parempaa tulosta LaSBia vastaan kuin kauden aikaisemmissa otteluissa.

– Pelitavallisesti meillä ei ole ollut ongelmia, mutta tulos on ollut huono. Nyt se on ainoa mikä merkitsee. Haluamme juhlia mestaruutta ja lähettää LaSB:n pelaamaan todennäköisesti SalBaa vastaan liigakarsinnoissa. Tiedän kuitenkin, että LaSB:lla on sama ajatus, joten saamme kivat karkelot aikaan, Järvinen lupaa.

Kemppaisen mukaan LaSB on hyvässä iskussa heti tiistaina.

– Olen erittäin luottavainen. Olemme pelanneet neljä ehjää 60-minuuttista. varsinkin Welho-sarja oli hyvä. Joukkue on nyt siinä iskussa kuin tähän aikaan pitääkin eli terveenä ja pelaajien työasioistakin on tullut valmentajille iloisia viestejä. Saamme ainakin tällä viikolla niin hyvän joukkueen jalkeille kuin mahdollista, Kemppainen iloitsee.

LaSB:n valmentajan mielestä hänen joukkueensa saa vastaan vahvan hyökkäysarsenaalin.

– Ainakin Welhoihin verrattuna ei tule niin pelinopea joukkue, mutta hyökkäyslaatu Steelersillä on ihan huikea. Steelersin edellisiin otteluihin verrattuna pelin tempo nousee aivan varmasti meitä vastaan. Hyökkäyspäässä Steelersillä on kolme hyvää kenttää, jos se saa kaikki pelaajat jalkeille. Puolustuspelaaminen on ehkä sen akilleenkantapää, jos sillä joku sellainen on, Kemppainen arvioi.

Myös Järvinen uskoo pelinopeuden kasvavan sen aikaisemmista kierroksista.

– LaSB on sarjan juoksuvoimaisin joukkue, joten meidän pitää pystyä itsekin kehittämään peliä sen mukaan. Emme saa missää nimessä samanlaista pallonhallintaa LaSB:a vastaan kuin aikaisemmissa peleissä, hän muistuttaa.

LaSB on tämän kauden keskinäisissä otteluissa niskan päällä. Se voitti molemmat Divarin runkosarjan ottelut ja myös Suomen cupin puolivälierän.

– Totta kai niistä voi tulla meille henkistä voimaa, mutta ei vanhoilla peleillä sen suurempaa merkitystä. Tiistaina ei saa ajatella yhtään niitä. Joukkueiden erot ovat niin pienet, että se henkimaailmallakin on merkitystä. Kumpi pystyy toteuttamaan omaa juttuaan ja pelaamaan helppoa salipalloa, on vahvoilla.

Järvinen on samaa mieltä.

– Pelit lähtevät liikkeelle 0–0:sta. LaSB ei ole saanut aikaisemmista otteluista mitään oppia, mutta meidän on ollut pakko kehittyä niistä peleistä, jotta voimme voittaa. Mentaalipuolelle pelit menevät, sillä kumpikin tietää toisen pelitavan. Jos olemme siinä vahvempi, olemme pelissäkin vahvempi, hän arvioi.

Asiasanat

Menot