fbpx
Uutiset

Ogier 4,4 sekunnin johdossa päätöspäivään - kärkinelikko 13,5 sekunnin sisällä

Toyotan Jari-Matti Latvala on toisena ja tallitoveri Esapekka Lappi kolmantena Walesin MM-rallissa lauantain jälkeen. Fordin Sebastien Ogier johtaa Latvalaa 4,4 sekunnilla ja Lappia 11,8 sekunnilla ennen päätöspäivää ja sen viittä erikoiskoetta.

Päivän päättäneellä 11,26 kilometrin erikoiskokeella nopein oli Hyundain Andreas Mikkelsen ennen Citroenin Craig Breenia. Lappi kukisti Ogierin 0,7 sekunnilla, mutta Latvala jäi pienen virheen myötä 1,5 sekuntia Ogierista.

– Jäin neulansilmämutkassa hetkeksi paikalleni, aurinko paistoi todella pahasti silmiin. Pieni virhe, huomenna on vielä pitkä päivä, Latvala selosti MM-sarjan tilanneseurannassa.

Tiukkaa voittotaistoa täydentää Breen, joka on neljäntenä 13,5 sekunnin päässä kärjestä. Viidentenä ajava Citroenin Mads Östberg on jo 34,1 sekunnin päässä kärjestä.

Ogier nousi rallin kärkeen päivän kolmanneksi viimeisellä ek:lla, kun kisaa selkeästi johtanut Toyotan Ott Tänak keskeytti. MM-pistetaistossa Ogierin asemaa vahvistaa myös se, että Hyundain Thierry Neuville lähtee päätöspäivään kahdeksantena.

– Annoin tänään kaikkeni, ja saman teen myös huomenna, Ogier mietiskeli lauantain päätteeksi.

WRC2-luokkaa johtava Skodan Kalle Rovanperä on kokonaiskilvassa yhdeksäntenä. Luokkakisassa hänen etumatkansa ruotsalaiskuski Pontus Tidemandiin on minuutin ja kolme sekuntia.

Ralli jatkuu huomenna kello 9.22 Suomen aikaa alkavalla 19. erikoiskokeella. Viimeinen ek alkaa kello 14.18.

https://www.wrc.com/en/wrc/livetiming/page/4175—-.html

Asiasanat

Menot