fbpx
Uutiset

Ogier Walesin valtiaaksi - Latvala toinen ja Lappi kolmas

Viisinkertainen maailmanmestari Sebastien Ogier voitti sunnuntaina päättyneen Walesin MM-rallin. Kauden neljäs ykköstila nosti ranskalaisen mukaan myös tämän kauden mestaruustaistoon.

Ogier peittosi tiukassa taistelussa Toyotan Jari-Matti Latvalan lopulta reilun kymmenen sekunnin turvin. Voitto nosti Ford-kuskin MM-taulukossa toiseksi vain seitsemän pisteen päähän Walesissa viidenneksi sijoittuneesta Hyundain Thierry Neuvillesta.

– Tiesin, että Jari-Matti tekee kaikkensa voiton eteen. Nautin todella taistelusta häntä vastaan. Siitä onkin jo aikaa, kun viimeksi ajoimme voitosta, Ogier summasi.

– Tämä voitto oli elintärkeä MM-taiston kannalta. Otimme ison askeleen oikeaan suuntaan. Olen erittäin onnellinen. Vihdoin minulla oli myös tuuria matkassa.

Latvala johti kisaa sunnuntaina, mutta Ogier nousi lopulta ohi. Viimeksi suomalaiskonkari on juhlinut ykköstilaa puolitoista vuotta sitten. Voiton lipeäminen viime hetkellä jäi kaivelemaan.

– Seb syttyi taisteluun ja hän näytti taas, miksi on voittanut viisi mestaruutta putkeen. En saanut tarpeeksi eroa tehtyä aamulla. Pikkaisen jäi harmittamaan, Latvala myönsi.

– En aloittanut rallia kovin hyvin, mutta vauhti nousi koko ajan. Tämä oli toinen podium putkeen. Se on positiivinen merkki.Lappi kruunasi Toyotan viikonlopunToyotan ykköstähti Ott Tänak keskeytti kisan johtopaikalta lauantaina. Tämä nosti Esapekka Lapin lopulta kolmanneksi asti. Uran neljäs palkintosija MM-sarjassa ei tyydyttänyt Toyotan suomalaista.

– Suoritus oli aika tasainen. Pikkaisen meillä oli ongelmia perjantaiaamuna, mutta saimme nopeasti säädettyä auton kuntoon. Ihan ok viikonloppu tämä oli, mutta ei mikään täydellinen, Lappi totesi.

– Sunnuntaina keskityin vain päihittämään Craigin (Breen) ja varmistamaan kolmannen sijan. Ajelin varman päälle sen jälkeen, kun Craig teki virheen.

Vaikka Tänak menetti keskeytyksensä myötä rutkasti asemiaan kuljettajien MM-sarjassa, oli Walesin viikonloppu kuitenkin Tommi Mäkisen johtamalle Toyotalle hyvä. Valmistajien MM-sarjassa japanilaisvalmistajan etumatka Hyundaihin nähden on nyt 20 pistettä ennen kahta viimeistä osakilpailua.

Latvala myönsi, että valmistajien MM-pisteitä oli pakko ajatella, vaikka mieli teki ajaa voitosta kaikin keinoin.

– Toki se takaraivossa oli, että toista sijaa ei voi heittää hukkaan. Kyllä minä silti yritin loppuun asti. Meillä on täydet mahdollisuudet voittaa valmistajien mestaruus ja siihen tulemme panostamaan ihan kaikkemme, Latvala sanoi.

WRC2-luokassa ylivoimaiseen voittoon ajoi nuori Kalle Rovanperä. Hyundain kehitysohjelmaan kuuluva Jari Huttunen oli luokassa neljäs. Fordin WRC-kuski Teemu Suninen keskeytti kisan perjantaina.

Asiasanat

Menot