Uutiset

Ohrankämmen mestariksi

Huonon talven takia viiden osakilpailun mittaiseksi typistynyt vanhojen autojen rallisarja saatiin lauantaina päätökseen Hämeenlinnassa. Tuulokseen keskittynyt ja Lammin seudun sorateitä hyödyntänyt ralli tarjosi jännitystä loppumetreille saakka.

Historic-sarjassa pisteitä jaetaan luokittain, sillä eri ikäkausien autot eivät ole keskenään vertailukelpoisia. Iän ja moottoritilavuuden perusteella rajattuja luokkia on kaikkiaan 13.

Pistelaskutapa ja tasaisesti menestyneet kuljettajat aiheuttivat sen, että kilpailuun starttasi peräti neljä ajajaa sarjan kärjessä tasapistein. Lammilainen Heikki Westerlund ja Espoon Jari Ohrankämmen pitivät viiden erikoiskokeen ajan parhaiten pintansa. Kumpikin johti omaa luokkaansa lähdöstä maaliin.

– Tarkkailin koko päivän luokkani tilannetta ja tulimme sellaista vauhtia, että pysytään varmasti ojien välissä, Westerlund valotti taktiikkaansa.

Pieksämäen Vesa Rissanen menetti juuri ennen taukoa niukasti omassa luokassaan kärkipaikan. Lopulta mestaruushaaveet sulivat kokonaan, kun Rissanen koki tiukassa sekuntikamppailussa kauden ensimmäisen tappion. Eroa kertyi vain 6,1 sekuntia Pasi Pulkkiseen.

Lindbergillä huikea loppukiri

Neljäs mestariehdokas oli Tervakosken Janne Lindberg. Hän avasi pelin yhtä vahvasti kuin Westerlund ja Ohrankämmen. Kolmannella erikoiskokeella yllättävä tekniikkamurhe oli kuitenkin vähällä pilata päivän.

– Kaasuvipu hyppäsi pois paikaltaan ja lisäksi päävirtakatkaisija alkoi kärytä. Pääsimme kuitenkin erikoiskokeelta pois. Oli tuuria, että oli pientä tietä. Saatiin kuin saatiinkin tuotua auto maaliin, Lindberg kertasi.

Huoltotauolla vika korjattiin ja luokassaan neljänneksi pudonnut Lindberg aloitti vimmatun takaa-ajon. Loppureitin Lindberg tuli pienellä VW Golfillaan kuin riivattu. Vauhti riitti koko kilpailijakaravaanissakin molemmilla erikoiskokeilla peräti viiden kärkeen. Takaa-ajo tuotti luokkavoiton.

Sekään ei tällä kerralla riittänyt mestaruuteen. Tasapisteisiin päätyneiden Westerlundin, Lindbergin ja Ohrankämmenen paremmuus ratkesi luokkakohtaisten osanottajamäärien perusteella.

– Ohrankämmenellä oli luokassaan yksi kilpailija enemmän kuin Heikillä ja minulla. Toisaalta Jari on kahden viime vuoden aikana voittanut aina luokkansa joka kilpailussa, mutta ei ole kertaakaan saavuttanut mestaruutta, joten nyt oli hänen vuoronsa, Lindberg totesi.

Historicien ohella Teijo Talot -rallissa kilpailtiin BMW Xtreme -mestaruudesta. Merkkiluokan voittoon ajoi Riihimäen Urheiluautoilijoiden kuljettajat Teemu Stellberg. Seuratoveri Sami Lindgren otti luokan kakkospaikan. Jo aiemmin mestaruuden varmistanut Valkealan Tommi Harju oli neljäs.

Täyteluokista yleisen luokan kisan voittotaistelu kääntyi Lopen Tero Salmiselle. Tuuloksen Jari Kankaanmäki yritti vielä ankaraa loppukiriä, mutta Salminen oli parempi 3,3 sekunnilla. (HäSa)

Asiasanat

Menot