Uutiset

OHS kukisti HlHS viestiavauksessa

Ennakko-odotusten mukaisesti Vuokatissa nähtiin sunnuntaina tiukat taistot, kun maastohiihdon Suomen cupissa ohjelmassa olivat viestit vapaalla tyylillä.

Naisten viestistä (3x4km) povattiin viime vuodet hallinneen Hämeenlinnan Hiihtoseuran ja vahvistuneen Oulun Hiihtoseuran välistä kamppailua ja näin myös kävi.

Ensimmäiseltä osuudelta yhdeksän joukkuetta vaihtoi kymmenen sekunnin sisällä. Kärjessä tuli Oulun Marjaana Pitkänen. HlHS:n Anni Kainulainen oli hyvissä asemissa neljäntenä (+5,1).

– Hyvä fiilis. Oma osuus oli ihan hyvä, mutta ei vielä parasta hiihtoa. Tavoite oli tulla kärkiporukassa ja siinä onnistuin. Avausosuus Vuokatissa on haastava, koska latu on kapea. Jalkavaiva ei kisassa haitannut ollenkaan, Kainulainen iloitsi.

Viestin ratkaisu syntyi toisella osuudella, jolle Oulu ja Kainuun Hiihtoseura olivat laittaneet kovimmat hiihtäjänsä.

Riitta-Liisa Roponen piti Oulun kärjessä ja Anne Kyllönen Kainuun tuntumassa kahden sekunnin päässä. HlHS:n Maija Hakala vaihtoi kolmantena, mutta ero kasvoi lähes minuuttiin (+54,1).

– Jäin pussiin vaihdossa ja kärki pääsi karkuun. Ihan hyvältä tuntui, mutta pehmeissä nousuissa oli vaikeaa. En vaan päässyt kovempaa, kaikkeni yritin. Jos alussa olisi ehtinyt peesiin, ero ei ehkä olisi kasvanut noin suureksi, Hakala pohti.

HlHS:n ankkurina Laura Mononen lähti takaa-ajoon ja sai ensimmäisellä kahden kilometrin lenkillä Oulun Heli Heiskasta kiinni 15 sekuntia. Toisella lenkillä hän ohitti Kainuun Päivi Piminäisen, mutta Heiskanen ehti maaliin 12 sekuntia ennen Monosta.

– Ei jäänyt paljosta kiinni, jatkossa kun meistä jokainen vähän parantaa niin se on siinä. Jälkikäteen ajateltuna jo eka kierros olisi minun pitänyt hiihtää lujempaa, jotta Oulun olisin saanut kiinni. Mutta kausi kun on alussa, niin turhan varovasti tuli lähdettyä liikkeelle. Hyvältä tuntui kropassa ja ihan ok kauden avaus tämä silti oli, Mononen kommentoi.

Kainuu säilytti kolmannen sijansa (+34,3), Kangasniemen Kalske oli neljäs (+56,9) ja Vuokatti Ski Team viides (+59,8). HlHS:n kakkosjoukkue Erika Jänkä, Kaisa Keränen ja Josefiina Latvanen oli 18:s (+3.36).

Ristomatti Hakola ratkaisi miesten viestivoiton (3x6km) Jämin Jänteelle loppukirissä, jossa hän kukisti 21 sekuntia edellä lähteneen Kouvolan Hiihtoseuran Lauri Vuorisen. Vantaan Hiihtoseura oli kolmas (+5,4).

Vesa Kallio toi Valkeakosken Hakan kärkiryhmässä viidentenä (+4,5) avausosuudelta vaihtoon. Maalissa Haka oli 13:s (+2.09).

Kotimainen maastohiihtokausi jatkuu kahden viikon päästä Muoniossa Oloksen Tykkikisoilla ja siitä viikon päästä Rovaniemellä Suomen cupin toisella osakilpailulla. Näissä kisoissa katsastetaan hiihtäjät Rukan maailmancupin avausosakilpailuun 26.–27. marraskuuta, jonne Suomella on maajoukkueen lisäksi kansallisen ryhmän paikkoja.

– Suuntaan täältä Vuokatista suoraan Olokselle ja siellä pari viikkoa kunnon treeniä eli kilometrejä alle ja tehoja myös, jotta kisakunto herää, Maija Hakala kertoi. HäSa

Asiasanat

Päivän lehti

5.12.2020

Fingerpori

comic