Uutiset

Ohut oljenkorsi säilyi

– Unelma elää edelleen.

Niin muistutti HPK:n päävalmentaja Pasi Arvonen Kerhon pudotuspelihaaveista, kun joukkue nousi jääkiekkoliigan torstain kierroksella voittoon Turun Palloseurasta. TPS johti kahden erän jälkeen 2–0, mutta HPK teki päätöserässä kolme maalia ja otti mukaansa täyden pistepotin.

Kovin iso HPK:n mahdollisuus ei enää ole. HIFK otti torstaina kolme pistettä Tampereen Ilveksen kustannuksella, joten tamperelaiset ovat lähimpänä HPK:ta kuuden pisteen päässä. Ilveksellä ja Kerholla on jäljellä kolme ottelua. HPK kohtaa Tapparan, Lukon ja HIFK:n. Ilveksen loppupelit ovat Bluesia, Kärppiä ja Lukkoa vastaan.

HIFK:lla on jäljellä vielä kaksi ottelua ja eroa Kerhoon on seitsemän pistettä. HIFK:n ohi HPK menee, jos helsinkiläiset jäävät tiistaina JYPiä vastaan pisteeseen, ja Kerho voittaa kaikki loput ottelunsa varsinaisella peliajalla. Jos JYP jättää HIFK:n pisteittä, riittää HPK:lle joukkueen ohittamiseen kaksi kolmen pisteen voittoa ja yksi kahden pisteen voitto.

– Ei auta muu kuin taistella. Meillä on vielä kaksi kovaa ottelua ennen HIFK-ottelua. Kaikki on mahdollista, Arvonen sanoi.

Nopea nousu voittoon

TPS johti ottelua kahden erän jälkeen Niclas Luceniuksen ja Tero Koskirannan maaleilla. Kerholla ei kuitenkaan mennyt päätöserässä kovin kauan ennen kuin se johti jo maalilla. Juha Kiilholma teki hämeenlinnalaisten avausmaalin ajassa 45.29, Teemu Rautiainen (1+1) tasoitti ajassa 50.31 ja Aleksi Laakso (1+1) iski voittomaalin ajassa 53.42 ylivoimaosumalla.

Arvonen kehui Laakson voittomaalia.

– Allu on näitä pelejä ratkonut ennenkin. Hän teki pitkästä aikaa maalin. Se oli tietysti hieno juttu, Arvonen sanoi.

Voittomaalin tekijä Laakso muistutti, ettei Turussa ole koskaan helppo pelata, oli TPS:n tilanne sarjataulukossa mikä tahansa.

– Täällä on iso kaukalo ja meillä oli käynnistymisvaikeuksia. Ei asennekaan ollut alussa ihan kohdallaan. Luotimme kuitenkin liikkeeseemme ja jokainen pelaaja nosti tasoaan. Saimme tarvittavat maalit aikaiseksi, Laakso sanoi.

Pelaamista vieruskaverille

Voitto oli HPK:lle viides peräkkäinen olympiatauon jälkeen. Laakson mukaan voitokas pelaaminen tulee rentoudesta.

– Lisäksi olemme päättäneet, että annamme vain mennä, kun on niin vähän jäljellä. Joukkue muuttuu taas ensi kaudeksi, ja nämä ovat viimeisiä pelejä tällä joukkueella. Pelaamme vieruskaverille ja toivoakin vielä on, puolustaja sanoi.

Laakso ei spekuloi asetelmalla.

– Ei siti viitsi miettiä. Lähden purkamaan pelejä yksi vaihto kerrallaan. Sen jälkeen katsotaan, missä olemme.

Maalinteko maistui puolustajalle.

– Kiilholma juuri naureskeli, että meikäläisen ilme oli maalin jälkeen aika mairea. Kyllä maalinteko lämmittää, ei sitä voi kiistää, Laakso hymyili.

Schira sivussa loppukauden

HPK:n kanadalaispuolustaja Craig Schira on sivussa loppukauden olkapäävamman takia. Schira kävi torstaina Helsingissä leikkauksessa vammansa vuoksi.

Kerholla on optio Schiran ensi kauden palveluksista. Seura ei ole vielä tiedottanut, käyttääkö se sitä, mutta kaiken järjen mukaan kanadalainen nähdään hämeenlinnalaisten paidassa myös ensi kaudella. (HäSa)

Asiasanat