Kolumnit Uutiset

Oikeassa olemisen pakko nostaa kylmän hien

Loman jälkeen on tullut tuskastumisen ja lievän kuvotuksen jälkeen kylmä hiki. Sitä eivät ole valuttaneet pitkin selkää pelkästään maahanmuuttolinjauksillaan vaalien jälkeen hallitusvastuuseen ja ulkoministeripuolueeksi nousseet Perussuomalaiset.

Puolue on järkyttänyt vakiintunutta puoluekenttää, valtarakennelmia ja yhteiskunnallista eliittiä enemmän kuin tähän asti on uskottu.

Puolueessa toimii mahdottoman kirjava joukko suomalaisia. Organisoitumisen ja samanmielisyyden aste ei ole läheskään samanlainen kuin muilla. Se on ollut puolueen vahvuus, mutta tuonut samalla mukanaan nämä immoset, hakkaraiset ja muut höläyttelijät.

Edes vähämielisimmät möläytykset voisi kuitata jo vihdoin omaan arvoonsa syvällä hiljaisuudella. Siihen ei vain pystytä, kun oikeassa olemisen pakon ajama hysteria valtaa alaa.

Syvällä totuuden rintaäänellä esiintyvät oikeamieliset, jotka ovat keränneet taakseen jopa mitä ilmeisimmin pelkkää hyvää ja kaikkea kaunista tarkoittavia mielenosoituksia, eivät paljonkaan poikkea perussuomalaisista, jotka sanovat mielipiteensä usein naivin yksinkertaisesti ja kokonaisuuksia katsomatta.

Yksisilmäisestä ainoasta oikeasta totuudesta on lyhyt matka valheeseen. Eikö aidosti suvaitsevaisten pitäisi jaksaa ymmärtää myös suvaitsemattomia?

Hui kauhistus -eliitti on hädissään, kun on pelättävissä, että kansan syvissä riveissä Matti Putkosen kaltaiset kivikovat demagogit ja rääväsuut saavat sittenkin enemmän sympatiaa.

Perussuomalaiset ja etenkin heidän äänestäjänsä ovat keskimäärin ihan tavallisia kunnon ihmisiä. Nyt liikkeellä on muun muassa listoja rikoksiin syyllistyneistä puolueaktiiveista. Onko muiden puolueiden väki muka puhtaita pulmusia?

Tavattoman muodikas persujen halveksunta tuskin johtaa muuhun kuin puolueen kannatuksen kasvuun tai ainakin vakiintumiseen. Matti Putkonen tietää tämän vallan hyvin, eikä jätä tilaisuutta käyttämättä.

Ikiajoiksi marginaaliin tuomitut natsismi, anarkismi ja äärilaidan kommunismi ovat nostavinaan päätään. Pidettäisiin nyt sentään sen verran järki päässä, ettei sellaista kuvaa päästettäisi tulemaan kenellekään.

Sekopäitä on jossakin kellarin nurkassa aina terveessäkin yhteiskunnassa. Jos heitä oikein manataan, kaduilla palaa kohta autoja, ja suomalaiset ovat oikeasti toinen toistensa kimpussa, eivät vain somessa.

Päivän lehti

4.4.2020