Oikeat mittasuhteet

Joskus asioihin on hyvä ottaa etäisyyttä. Tässä maassa voi käydä asiallista tai asiatonta keskustelua mistä vain, ja missä vain. Suomi 24:n luetuin keskustelu koskee koirien myrkyttäjää Kotkan suunnassa.
 
Hämeenlinnassa puolestaan erästä asukasta harmittaa koirien jatkuva älämölö. Toista taas kismittää päättäjien satsaus tapahtumapuistoon, kun samaan aikaan vanhusten- ja lastenhoito sakkaavat. Uusi liikennemerkki Kasarmikadulla on myös aiheuttanut autoilijoissa hämmennystä.
Ongelma on se, että muut eivät osaa ajaa.
 
Henkilökohtaisella tasolla moni pohtii työtilannetta, velkaa, riittävätkö rahat arjen pyöritykseen. Myös ihmissuhteet, elämäntilanteet ja terveys ovat tärkeitä.
 
Mielenterveyden keskusliiton mukaan mielenterveyden ongelmat ovat tällä hetkellä maamme suurin työkyvyttömyyseläkkeiden peruste. Masennus on kansantauti, joka koettelee erityisesti nuoria, ja yhä useampi päätyy varhaiseläkkeelle juuri masennuksen takia.
 
Valtakunnanpolitiikassa on ollut meneillään politiikan vallanvaihtoviikot. Kokoomus vaihtaa pian puheenjohtajaa. Hallitusta luotsannut pääministeri Katainen päätti jättää uppoavan laivan, ja suuntaa täysin purjein kohti Eurooppaa muutama muu vanavedessään. SDP:ssä Urpilainen sai lähteä ja Rinnettä pukkaa tilalle, mutta muuttuuko mikään yhtään paremmaksi, jää nähtäväksi. 
 
Moni vetää johtopäätöksen, että poliitikot ja puolueet pakenevat vaikeita päätöksiä, ja varmistelevat vain omaa selustaansa.
 
Maatalouden 141-tuen loppuminen huolestuttaa Etelä-Suomen viljelijöitä. Uhkakuvana on, että eteläisen Suomen kotieläintuotannon kilpailukyvyn heikentymisen myötä ei kohta tarvitse enää puhua omavaraisuudesta elintarviketuotannon suhteen.
 
Venäjän venkoilu on nostanut maanpuolustuksen taas tapetille. Monen mielestä nyt on hyvä hetki anoa puolustukselle lisää määrärahoja, tai vaikkapa liittyä Natoon.
 
Tässä ankkalammikossa räpistellään ankarasti, mutta aallot eivät juuri läiky lammikon ulkopuolelle.
 
Intialaiset äänestivät äskettäin parlamenttivaaleissa. Äänestäjiä on maassa yli 800 miljoonaa, joten vaalit järjestettiin portaittain viiden viikon aikana. Jo pelkästään äänestyspaikkoja oli Intiassa 930 000. Pääministeriksi nousi Narendra Modi, joka lupasi talouskasvua, sillä kansa on kyllästynyt rehottavaan korruptioon ja talouden hiipumiseen.
 
SK kertoo, että muutama vuosi sitten YK nimesi Kongon maailman vaarallisimmaksi paikaksi naiselle. Raiskauksista on tullut yksi sodankäynnin väline. Arvio oli, että tuhat naista raiskattiin päivässä.
 
Israelilaissotilaat pidättävät palestiinalaislapsia, ja heitä tuomitaan vankilaan, kertoo sama aviisi. Unicef arvioi, että alaikäisiä on viime vuosikymmen aikana pidätetty alueella 7000.
 
Näissä maissa ei ensimmäisenä puhuta eläkkeistä, masennuksesta ja koirien räksyttämisestä.
Joskus, jos omat ongelmat ahdistavat, kannattaa ottaa etäisyyttä. Miettiä, että on meillä täällä Suomessa kuitenkin asiat melko hyvin.
 

Mainos