Uutiset

Oikeus totesi pankinjohtajan syyttömäksi Hattulan kaivoturmaan

Hämeenlinnan Seudun Osuuspankin pankinjohtaja on todettu syyttömäksi Lepaalla viime vuoden joulukuussa tapahtuneeseen pikkutytön kaivoon hukkumiseen. Kiinteistöistä vastaavaa pankinjohtajaa syytettiin kuolemantuottamuksesta.

Hämeenlinnan käräjäoikeuden päätöksen mukaan pankinjohtaja ei ole ollut sellaisessa vastuuasemassa Hämeenlinnan Seudun Osuuspankissa, että hänellä olisi ollut erityinen oikeudellinen velvollisuus estää pikkutytön kuolema.

Johtaja kertoi 22. syyskuuta oikeudessa, että hänen vastuullaan on lähinnä pankkikiinteistöjen taloudellisista asioista vastaaminen.

Isännöinti ja kiinteistönhoito on ostettu alan yrityksiltä, eikä johtaja ole ollut näihin nähden esimiesasemassa eikä hänellä ole ollut toimivaltuutta puuttua niiden toimintaan.

Pankinjohtaja, Lepaan aluekonttorin johtaja, isännöinnistä ja kiinteistönhoidosta vastanneet henkilöt eivät tienneet kaivon olemassaolosta. Pankilla ei myöskään ollut kiinteistöstä sellaisia karttoja, joista kaivon paikka olisi ilmennyt.

Kaksivuotias pikkutyttö putosi lahonneen kaivokannen läpi ja hukkui Lepaalla Hattulassa viime vuoden joulukuussa. Tyttö oli ollut leikkimässä kotipihallaan ja kadonnut kello 15. Hänet löydettiin etsinnöissä kaivosta elottomona kaksi ja puoli tuntia myöhemmin. (HäSa)

Päivän lehti

27.1.2020