Uutiset

Oikeusaputoimistot yhdistyvät

Forssan ja Hämeenlinnan oikeusaputoimistot yhdistyvät vuodenvaihteessa Kanta-Hämeen oikeusaputoimistoksi. Oikeusavun tai yleisen edunvalvonnan asiakkaan kannalta ei juuri mikään muutu.

Entiset palvelut säilyvät entisissä osoitteissaan sekä Forssassa että Hämeenlinnassa. Myös viranhaltijat ja puhelinnumerot säilyvät ennallaan.

Käytännössä yhdistyminen tarkoittaa vain, että toimiston hallinto keskitetään Hämeenlinnaan.

Toimipaikkojen käyttöä ei ole sidottu asiakkaan asuinpakkaan. Asioida saa nykyään missä tahansa oikeusaputoimistossa.

-Hyvin yksikertaisissa asioissa asiakas voi saada ajan puhelinneuvontaan. Hän voi saada puhelimitse selvityksen esimerkiksi siitä, missä ajassa perunkirjoitus on tehtävä, kertoo johtava julkinen oikeusavustaja Tapio Takala.

Oikeusaputoimiston Hämeenlinnan toimipaikka on Sibeliuksenkadulla ja yleinen edunvalvonta Rauhankadulla. Forssassa molemmat sijaitsevat Kartanonkadulla.


Suunta on luonteva Forssalle

Vuoden alussa myös Loimaa siirtyy uuteen Varsinais-Suomen oikeusaputoimistoon, jonka pääpaikka on Turussa. Aiemmin Loimaa ja Forssa kuuluivat samaan toimistoon.

-Forssalle Hämeenlinna on luontaisempi suunta kuin Loimaa, toteaa oikeusavustaja Taina Harju Forssan toimipisteestä.

Riihimäen oikeusaputoimisto yhdistyi jo vuoden 2011 alusta Hyvinkään oikeusaputoimistoon, eikä Riihimäelle jäänyt omaa toimipaikkaa.

Suomeen jää uudistusten jälkeen 35 oikeusaputoimistoa. Toimistoja oli noin 70 vuonna 1998, kun oikeusaputoimi siirtyi kunnilta valtiolle. (HäSa)