fbpx
Uutiset

Oikeusministeri Henriksson vanhoista tv-sarjoista tehdyistä tutkintapyynnöistä: "Vähän kummallista"

Oikeusministeri Anna-Maja Henriksson vietti tiistai-iltapäivän Hämeenlinnan hallinto-oikeudessa. – Haluan käydä tutustumassa paikan päällä kaikkiin oikeuksiin. Tämä on nyt seitsemäs hallinto-oikeus, missä olen käymässä. Kuva: Markku Tanni
Kuva: Markku Tanni

Oikeusministeri Anna-Maja Henriksson (r.) pitää erikoisena sitä, että vanhoista tv-sarjoista on tehty poliisille tutkintapyyntöjä vasta vuosia sen jälkeen, kun sarjoja on tehty.

STT uutisoi perjantaina, että Helsingin poliisille on tehty useita tutkintapyyntöjä, jotka koskevat julkaisuajankohdaltaan vanhoja tv-sarjoja. Tutkintapyynnöissä pyydetään tutkimaan mahdollista kiihottamista kansanryhmää vastaan.

– Tietysti se on vähän kummallista, jos juuri nyt tehdään tällaisia ilmoituksia. Nämä tv-sarjathan ovat olleet pitkään netissä ja niitä on tuotettu aikoja sitten, Henriksson kommentoi Ylen Ykkösaamussa lauantaina.

Hän kuitenkin toteaa, että poliisin on tehtävä työnsä. Hän muistuttaa, että lopullisen päätöksen tuomiosta tekee tuomioistuin.

– Se, että nyt on tehty paljon rikosilmoituksia, ei vielä tarkoita, että olisi tuomio tehty.

Henrikssonin mukaan vihapuheesta keskustellessa pitää muistaa, missä kontekstissa, milloin ja missä tarkoituksessa on sanottu mitä on sanottu.

Kysymykseen oikeuslaitoksen ruuhkautumisesta Henriksson vastaa, että hallitus on huolissaan sekä poliisin, syyttäjien että tuomioistuinten resursseista. Ministerin mukaan hallitus haluaa lisätä resursseja koko ketjuun.

Antti Rinteen (sd.) hallitusohjelman tavoitteena on muun muassa lisätä poliisien määrää 300:lla kolmessa vuodessa ja vakinaistaa noin sata erityisrahoituksella olevaa talousrikostutkijaa.

Menot