Uutiset

Oikeustajuni horjuu

Lehtitietojen mukaan neljä kaverusta riitaantui ravintolaillan jälkeen vieraspaikkakuntalaisen humalaisen miehen kanssa. Pahoinpideltyään miehen nyrkein ja potkien, he jättivät uhrin talvipakkaseen. Uhri konttasi hetken matkaa ja lopulta kuoli.

Nelikon jäsenistä ketään ei tuomittu taposta. Sen ymmärrän. Mutta sitä en, että oikeus todettuaan kaverusten syyllistyneen kuolemantuottamukseen, pahoinpitelyyn ja heitteillejättöön tuomitsi yhden vain viiden kuukauden ehdolliseen vankeuteen ja kaksi 60 päivän ehdolliseen vankeuteen molemmat sekä yhden sakkoihin, koska hän ei ollut potkinut, verrattuna siihen, että toisaalla oikeus tuomitsi erään kaverin varkaudesta ja maksuvälinepetoksesta kahdeksan kuukauden ehdottomaan vankeusrangaistukseen ja toisen samoista syistä kahdeksan kuukauden ehdolliseen vankeuteen.

Olen kyllä ollut noin kolmen elinkautisen verran vankilassa työssä ja ihmetellyt joskus ennenkin erilaisia asioita, mutta tämänkertainen ihmettely johtuu siitä, että onko nykyään mammona arvokkaampaa kuin ihmishenki?

Olen kyllä pannut myöskin merkille, että tiedotusvälineissä aika usein sekoitetaan ehdottomuus ja ehdollisuus. Otan siis huomioon, että nytkin saattaa olla siitä ”kysymys ”! Korostan myöskin sitä, etten tunne näitä ”juttuja” lähemmin.

Raimo Salminen

Hameenlinna

Päivän lehti

5.12.2020

Fingerpori

comic