fbpx
Uutiset

Ojoisten vankilassa avoimet ovet perjantaina

Ojoisten vankilaan pääsee tutustumaan perjantaina.

Viime kesänä useiden vankikarkureiden myötä otsikoihin nousseella vankilalla vietetään avointa kansalaispäivää perjantaina kello 12-15.

Rikosseuraamusviraston pääjohtajan Esa Vesterbackan mukaan lähialueiden asukkaat sekä muutkin kiinnostuneet ovat tervetulleita tutustumaan avovankilan todelliseen arkeen. Vesterbacka pitää tietoiskut avolaitosten roolista vankien vapauteen valmentamisessa kello 13 ja 14.

Ojoisten vangit tekevät vankilan ulkopuolella erilaisia rakennus- ja luonnonhoitotöitä valtiolle ja kunnille. Paikalla onkin myös vankilan yhteistyökumppaneita työkohteista Tammelasta, Aulangolta, Hämeen linnasta ja Hämeenlinnan kaupunginpuistosta.

-Kansalaisilla on nyt hyvä tilaisuus kuulla ja nähdä mitä toiminta on tänä päivänä ja millaiset ovat Ojoisten osaston olosuhteet, kertoo Vanajan vankilan apulaisjohtaja Marjatta Kurri.

Ojoisten avolaitoksessa on 50 paikkaa miesvangeille ja se kuuluu osana Vanajan vankilaan. Miesvangit sijoitetaan Ojoisille ja naisvangit Vanajan avovankilaan Miemalassa.

Ojoisten vankila sijaitsee Hämeenlinnassa osoitteessa Tampereen 29. (HäSa)

Menot