Uutiset

Okakasta HPK-naisten hakkuri

Meriiteistä se ainakaan jää kiinni.

HPK-naisten lentopallojoukkueen tuoreimmalta pelaajavahvistukselta on lupa odottaa paljon. Seura sai nimittäin sopimukseen italialaisen laitapelaajan Stefania Okakan. 24-vuotias hakkurin paikalla parhaiten viihtyvä pelaaja on voittanut Italian paidassa nuorten Euroopan mestaruuden vuonna 2006. Seuratasolla hän on pelannut edelliset neljä kautta saapasmaan kivikovaa pääsarjaa. Keväällä 2010 Okaka juhli Yamamay Busto Arsizion paidassa CEV-cupin voittoa.

– Olen Suomessa ja HPK:ssa, koska agenttini kertoi, että kyseessä on hyvä ja ammattimainen seura. Ajattelin sitten, että miksipä en lähtisi. Pidän matkustamisesta ja uusien kielien opettelusta. Nyt olen täällä ja olen siitä iloinen. Hämeenlinna on hiljainen, mutta kaunis kaupunki. Olen valmis aloittamaan kauden uuden seurani kanssa, Okaka sanoo.

Okaka piipahti Hämeenlinnassa heinä-elokuun vaihteessa tutustumassa seuraan ja kaupunkiin. Hän myös piti näkemästään.

– Olin täällä vain kolme päivää tutustumassa. Tapasin samalla joukkuekavereitani ja kiertelin kaupungilla. Seura ja sen johto, valmentaja ja pelaajat vaikuttavat mukavilta. Kaikki ovat ystävällisiä, Mestaruusliigan ensimmäinen italialaispelaaja kehuu.

Esko ja Lehtonen tuttuja

Lokakuun 12. päivä alkavalta kaudelta Okaka odottaa menestystä.

– Teen kovasti töitä, jotta menestymme. Toivottavasti pelaamme hyvän kauden.

Suomalaisesta lentopallosta 185-senttinen pelaaja ei etukäteen tiedä, mutta kahden suomalaisen ammattilaisen kanssa hän on Italiassa pelannut.

– Olen pelannut Saara Eskon ja Riikka Lehtosen kanssa. He olivat erinomaisia pelaajia ja mukavia ihmisiä, Okaka sanoo.

Okaka viihtyy parhaiten hakkurin paikalla. Samaa roolia hänelle on suunnittelut myös HPK-naisten päävalmentaja Jukka Koskinen.

– Stefania oli mukanamme kolmet-neljät harjoitukset, mutta hypyt olivat silloin pois. Hän ei ole ollut italialaiseen tyyliin pallon kanssa kesän aikana tekemisissä, vaan tehnyt vain fysiikkaohjelmaa. Meriitit hänellä ovat kovat. Olen myös keskustellut Riikan ja Saaran kanssa. He ovat kehuneet tyttöä. Hänellä on hyvä pomppu ja hän on mukava persoona. Meillä hän pelannee hakkurina. Marina Skender ja Anna Boricheva ovat ehdottomasti yleispelaajan paikalla, Koskinen sanoo.

Valmistautuminen sujunut hyvin

Koskinen on ollut tyytyväinen joukkueen alkukauden valmistautumiseen.

– Ihan hyvin on mennyt. Meillä on henkisesti hyvän oloinen joukkue. Joissakin asioissa on tuntunut, että olemme menneet eteenpäin. Peliä teemme vasta seuraavan kuukauden aikana. Ennen kuin saimme Okin mukaan, emme ole pystyneet varsinaista kuusikkoharjoittelua tekemäänkään. Sen verran iso aukko yksi paikka on tähän asti ollut, Koskinen muistuttaa.

HPK valmistautuu sarjakauteen ensi viikonloppuna Virossa. Kerho pelaa harjoitusotteluita myös Hämeenkaaressa, kun se kohtaa keskiviikkona 25. syyskuuta LP Viestin, keskiviikkona 2. lokakuuta Oriveden Ponnistuksen ja lauantaina 5. lokakuuta LP Kangasalan. Lisäksi HPK osallistuu syyskuun 20.–22. päivä Salossa järjestettävään kansainväliseen turnaukseen. (HäSa)

Asiasanat

Mainos