Uutiset

Okko Kamu syksyllä kahdesti Verkatehtaalle

Okko Kamun ensimmäinen vuosi Sinfonia Lahden ylikapellimestarina lupaa muun muassa kotimaisia kantaesityksiä, Shostakovitsin sinfonioita ja teosharvinaisuuksia.

Hämeenlinnan Verkatehtaalla Sinfonia Lahti konsertoi ensi syksynä neljä kertaa, ja niistä kahdessa uusi ylikapellimestari on itse johtajankorokkeella.

Kamu johtaa Verkatehtaalla 7. lokakuuta sinfoniakonsertin, jonka solisteina soittavat viulisti Alina Pogostkina ja sellisti Jan-Erik Gustafsson. Ohjelmassa on mm. Schumannia ja Brahmsia.

Toisen kerran ylikapellimestari astuu korokkeelle Sibeliuksen syntymäpäiväkonsertissa 8. joulukuuta. Silloin kuullaan mm. kantaesityksenä hämeenlinnalaisen säveltäjän Sampsa Ertamon Juhla-alkusoitto sekä tietenkin Sibeliuksen musiikkia. Pianisti Roope Gröndahl soittaa lisäksi Ernst Pingoudin pianokonserton, joka edustaa harvemmin kuultua ohjelmistoa.

Lahtelaisten syksyn ensimmäinen konsertti Verkatehtaalla on 15. syyskuuta. Viihteellisen wieniläiskonsertin johtaa Ralf Kircher, ja solistina laulaa sopraano Sirkka Lampimäki.

Shostakovitsia ja Dvorákia on luvassa 11. marraskuuta, jolloin viulusolistina soittaa Sergei Malov. Kapellimestarina on Pertti Pekkanen.

Kevään 2012 Hämeenlinnan-konserteista Sinfonia Lahti lupaa tiedottaa myöhemmin. Tarkoitus kuitenkin on, että orkesterivierailut Verkatehtaalle jatkuvat entisessä laajuudessaan koko konserttikauden. (HäSa)