fbpx
Uutiset

OKL:n kohtalo ei kiinnosta Hämeenlinnan johtajia?

Uuden lukuvuoden myötä on jälleen kerran herännyt keskustelu Tampereen yliopiston opettajankoulutuslaitoksen sijainnista, jonka yliopiston hallitus toivoisi Hämeenlinnan sijasta olevan osa tamperelaista korkeakoulumassaa.

Siirtoaikeiden vastustus on ollut Kanta-Hämeessä voimakasta, mutta hämmennystä on herättänyt Hämeenlinnan merkittävimpien päättäjien kyvyttömyys perinteisen korkeakoululaitoksensa puolustamiseen.

Viime vuosien aikana on Hämeenlinna esimerkiksi kaupunginjohtaja Tapani Hellsténin suulla puhunut imagomuutoksesta kohti uskottavampaa opiskelijakaupunkia, mutta johtajiemme hiljaisuus käynnissä olevan keskustelun aikana on ollut pettymys.

Mahdollista siirtoa on perusteltu mm. hallinto- ja kiinteistökulujen karsimiseksi yliopisto-organisaatiossa. Kustannuksissa säästäminen on jälleen kerran mennyt laadun edelle, jota Hämeenlinnassa toimivalla opettajankoulutuslaitoksella on ollut mahdollista tarjota.

Hämeenlinnan normaalikoulu on ollut tähän asti opettajankoulutuslaitokselle erinomainen yhteistyökumppani ja mahdollisen siirron tapahtuessa olisi uudella paikkakunnalla edessään aikaa ja kärsivällisyyttä vaativa yhteistyön rakentaminen paikallisen koululaitoksen kanssa.

Tampereen yliopisto on sijoittanut Hämeenlinnaan myös ammattikasvatuksen tutkimus- ja koulutuskeskuksen, joten siinäkin valossa olisi outoa siirtää kasvatustieteisiin perustuva yksikkö pois paikkakunnalta.

Hämeenlinnan kaupungilla voi mielipiteineen olla vielä mahdollisuus vaikuttaa opettajankoulutuslaitoksen tuoman kasvatustieteellisen huippualueen statuksen säilymiseen Hämeenlinnan seudulla ja näin osoittaa puheensa opiskelijoiden tärkeydestä todeksi.

Hämeen ammattikorkeakoulun opiskelijakunta arvostaa opettajankoulutuslaitoksen antamaa koulutusta ja kannattaa laitoksen säilyttämistä Hämeenlinnassa.

Molempien korkeakoulumuotojen löytyminen Hämeenlinnasta mahdollisimman kattavana on kaupungille merkittävä synergiaetu ja lisää opiskeluikäisen väestön muuttovalmiutta paikkakunnalle.

Tanja Mattila

hallituksen puheenjohtaja

Tomi Hyppänen

pääsihteeri

Hämeen ammattikorkeakoulun opiskelijakunta

Menot