Uutiset

OKL:n tulevaisuus nousee esille hallitusneuvotteluissa

Opettajankoulutuslaitokset saattavat nousta hallitusneuvotteluissa esille erillisenä kysymyksenä.

Hämeen liiton hallituksen puheenjohtaja, kansanedustaja Johannes Koskinen sanoo, että ainakin SDP:n tavoitteena on saada hallitusohjelmaan erityismaininta opettajakoulutuslaitosten tulevaisuudesta.

-Korkeakoulutuksen alueellista kehittämisvastuuta on tarkoitus painottaa, vaikka yliopistoilla onkin autonomiansa.

Koskinen on harmissaan, että Tampereen yliopisto on suorastaan kiirehtimässä OKL:n siirtoa Tampereelle yhdellä rysäyksellä jo elokuussa 2012.

Maakuntien edustajia kiinnostaa

Myös kokoomuksen loppilainen kansanedustaja Timo Heinonen arvioi, että muodossa tai toisessa tämä asia nousee esille hallitusneuvotteluissa.

-Uudesta yliopistolaistahan tämä kumpuaa. Sinne on kirjattu yliopistokeskukset, muttei niiden tulevaisuus ehkä ole niin varma kuin luultaan. Siksi maakuntien edustajilla on varmasti mielenkiintoa nostaa tämä esille hallitusneuvotteluissa.

-Hämeen liitto on tehnyt tässä asiassa hyvää työtä. Meillä ei ole tarkoitus antaa periksi.

Tiedossa on myös, että vihreät aikovat nostaa kysymyksen esille hallitusneuvotteluissa. Yhtenä neuvottelijana toimii hämeenlinnalainen Kirsi Ojansuu.

Kansanedustajilla yhteinen kanta

Hämeen vaalipiirin kaikki kansanedustajat ottivat ensimmäisessä yhteisessä kokoontumisessaan kantaa OKL:n säilyttämiseksi Hämeenlinnassa.

He peräävät Tampereen yliopiston hallitukselta vastuullisuutta, jotta yliopisto ei ryhtyisi toimiin OKL:n ja Normaalikoulun siirtämiseksi Tampereelle.

He kannattavat Hämeen liiton esitystä muodostaa Hämeenlinnaan vahva ja monipuolinen opettajien perus- ja lisäkoulutuskeskus Tampereen yliopiston ja paikallisten toimijoiden, kuten Hamkin yhteydessä toimivan ammatillisen opettajakorkeakoulun voimin. (HäSa)

Päivän lehti

1.12.2020

Fingerpori

comic