Uutiset

"Oli elämän käyntikortit, mulla kerran kourassain..."

Huumekauppiaan ei kannata jaella käyntikortteja asiakkailleen. Yksi niistä voi ajautua poliisin haltuun, ja ura liikemiehenä on nopeasti ohi.

Kansasin osavaltiossa asuva 21-vuotias amerikkalainen pidätettiin viime viikolla crack-kokaiinin hallussapidosta ja ilmeisestä tarkoituksesta myydä sitä.

Leavenworthin kaupungin poliisin tietoon oli tullut, että kaupungissa liikkuva huumekauppias jakaa asiakkailleen käyntikortteja. Poliisit keksivät, että on turha lähteä jahtaamaan itse kauppiasta. Pahimpaan hätään riittää, että jostain löytyy yksi hänen käyntikorteistaan. Ja löytyihän se.

Mömmökauppiaan käyntikorttiin oli, kuten muillakin liikemiehillä, painettu hänen puhelinnumeronsa. Poliisit pirauttivat kauppamiehelle ja tekivät sopimuksen crack-kokaiinierän ostamisesta.

Tämän jälkeen poliisien ei enää tarvinnutkaan tehdä muuta kuin mennä sovittuun tapaamiseen ja pidättää mies.

– Meidän työmme helpottuu huomattavasti, jos huumekauppiaat mainostavat itseään ja kertovat avoimesti mistä heidät tavoittaa, Leavenworthin poliisissa työskentelevä Patrick Kitchens piruilee.

STT

Seksi vähentää ramppikuumetta

Enää ei tarvitse miettiä toinen toistaan merkillisempiä poppakonsteja saada itsensä rauhoittumaan ennen julkista esiintymistä. Skotit sen keksivät: seksin harrastaminen ennen esiintymistä heittää ramppikuumeen hiiteen.

Paisleyn yliopiston tutkija Stuart Brody muistuttaa, että mikä tahansa seksi ei auta esiintymiskammon lieventämisessä. Kyseessä pitää mieluiten olla niin sanotusti loppuun asti viety akti.

Brodyn tutkimaan ryhmään kuului 50 henkeä. Tulokset puhuvaa selvää kieltä. Hamaan huipentumaan asti sekstanneilla oli stressiä selvästi vähiten. Muunlaista seksiä tavalla tai toisella harrastaneilla stressiä oli jo enemmän. Kaikkein stressaantuneimpia olivat kuitenkin ne, joilta seksi syystä tai toisesta oli unohtunut kokonaan.

– Seksin vaikutus stressin vähentäjänä kestää pitkään. Kyse ei ole pelkästään hetken hyvästä olosta, tutkija Stuart Brody painottaa.

STT

Oopperaa kuuntelevien lampaiden villa on arvossaan

Oopperamusiikkia jatkuvasti kuuntelevien lampaiden villa on laadultaan aivan ensiluokkaista. Tätä mieltä ollaan ainakin italialaisessa vaatefirmassa Loro Pianassa.

Loro Piana osti hiljattain 93 kilon paalin australialaisen oopperatilan villaa 1 500 euron kilohintaan. Loro Piana valmistaa arvovillasta pukuja, joiden hinta on lähes 10 000 euroa.

Arvovillaa tuottavat lampaat viettävät aikaansa pienissä ryhmissä kuunnellen muun muassa italialaista oopperaa. Myös laulaja Andrea Bocellin levyt ovat lampaille kovasti mieleen.
Oopperan lisäksi lampaiden villavalttina on erityisruokavalio, jonka yksityiskohdat lammasfarmi pitää visusti salassa.

STT

Päivän lehti

25.10.2020

Fingerpori

comic