Uutiset

Oliko Caesar sammakko?

Australialaisnainen ei ole koskaan edes harkinnut sammakoiden syömistä, ja nyt hän harkitsee sitä aikaisempaakin vähemmän. Valmiin caesarsalaatin marketista ostanut Julie Lumber näki pakkauksen avattuaan ensimmäisenä kuolleen sammakon.

Julie Lumber oli kutsunut ystäviään kotiinsa grillijuhliin. Lihan kanssa oli tarkoitus nauttia caesarsalaattia, mutta ilman sammakoita.

– Ensin pelästyin sammakon nähtyäni, mutta sitten nauroimme oikein porukalla, Lumber kuvailee viiden sentin mittaisen sammakon aiheuttamia reaktioita.

– Meitä oli keittiössä sillä hetkellä muutama ihminen. Onneksi niin, sillä en halua kenenkään luulevan minun panneen sammakon salaattiin, Lumber jatkaa.

Julie Lumber ei kuulemma vähään aikaan valmissalaattia hanki.

– Kun tekee itse salaatin, voi ainakin ensin pestä kaikki aineet kunnolla, hän perustelee.

Kauhistus, mikä helpotus!

Japanilainen mies pillahti itkuun helpotuksesta, kun poliisi palautti hänelle viisi miljoonaa jeniä (35 000 euroa). Miehen vaimo oli heittänyt rahat vahingossa roskiin.

35-vuotias mies oli nostanut rahat pankista ja keksinyt niille kotona liiankin hyvän piilopaikan. Hän vaihtoi rahat roskapussiin ja pisti pussin huoneiston roskapönttöön.

Suunnitelma oli muuten hyvä, mutta mies unohti mainita asiasta vaimolleen. Rouva kiikutti roskapussin pahaa aavistamatta ulos roskasäiliöön.

Kun rahojen kohtalo lopulta valkeni miehelle, tilanne näytti jo toivottomalta.

Roskapussin sisältämät setelit oli kuitenkin äkätty jätteiden käsittelypisteessä. Paikallispoliisi palautti lopulta rahat miehelle, kun tämä osasi kertoa pussin tarkan rahasumman sekä sen, mistä hän oli nostanut setelit.

Tapaus saattaa olla hyvä opetus muillekin japanilaisille. Saarivaltiossa on nimittäin tapana säilyttää kodeissa isojakin summia rahaa.

Brittipoliisi palkkasi huutajan

Brittiläisen Middlesbrough’n kaupungin poliisi turvautuu varsin perinteisiin keinoihin rikollisuutta vastaan taistellessaan. Kaupungin poliisi on palkannut riveihinsä huutajan.

Huutaja Alan Myatt on mukana poliisin partioautossa ja antaa mahtavan äänensä raikua käytössään olevien 112,8 desibelin voimalla. Ajoittain Myatt jalkautuu kadulle ja karjuu:

– Varokaa! Tällä alueella on varkaita liikkeellä! Pitäkää ikkunat ja ovet suljettuina! Älkää antako rosvoille mahdollisuutta!

Kolmasosa Middlesbrough’ssa tehdyistä varkauksista aiheutuu lukitsematta jääneistä ovista tai ikkunoista.

– Ajattelimme, että paras tapa sanoman perille saamiseksi on turvautuminen perinteisiin keinoihin, virkavallan edustaja Glynn Bass perustelee huutajan palkkaamista.

STT

Päivän lehti

10.4.2020