Uutiset

Olisiko urkinta ratkaisu liikenneongelmiin?

Liikennerikkeiden kerääminen pisteiksi olisi hyvä ratkaisu parempaan liikennekäyttäytymiseen.

”Bonusten/plussapisteiden” kartuttua riittävästi rangaistus olisi sakko tai autokoulun kertauskurssi. Tämän kertymän kerääjäksi tietenkin haluttaisiin poliisiviranomaisia, mutta siitä tulisi kohtuuton taakka heille.

Ratkaisuna voisi olla pakollinen seurantalaite autoissa ja tämä laite tarkkailisi satelliitin välityksellä autoilijan edesottamuksia liikenteessä.

Yhteistyökumppaniksi voisi kutsua teleoperaattorina kunnostautuneen yhtiön. Aina silloin tällöin kotipostiluukku kolahtaisi ja se sisältäisi sakkolapun ja mahdollisen pakollisen osallistumisen kertausharjoituksiin autokoulun tiloissa.

Businesmiehet saisivat kutsun nopeusrajoitusharjoituksiin ja kaista-ajon opastukseen, vasen kaista moottoritiellä ei olisikaan rakennettu yksin heitä varten.

Kevyenliikenteen väylistä piittaamattomat saisivat opetusta muidenkin kulkijoiden huomioimisesta kuin autoilijoiden.

Refleksi- ja näkösimulaattoreilla karsittaisiin sopimattomat autoilijat jalankulkijoiden ja pyöräilijöiden joukkoon kokemaan autoilijoiden välinpitämättömyyttä.

Olisiko tässä ratkaisu liikenneongelmiin?

Eikö kaikki autoilijat ole käyneet siihen tarvittavan koulun ja saaneet lääkärintodistuksen kyvyistään suoriutua liikenteestä?

Auttaisivatko kertausharjoitukset sittenkään. Voisiko olla niin, että ihmisrotumme on jalostunut välinpitämättömäksi vain omaa etuaan tavoittelevaksi lajiksi.

Malttia menoon

Hämeenlinna

Päivän lehti

31.5.2020