Uutiset

Oljenkorsi säilyi ehjänä

HPK säilytti edelleen mahdollisuutensa jatkaa kauttaan runkosarjan jälkeen, kun se kaatoi elintärkeässä kamppailussa Tampereen Ilveksen. Kerho kuroi voitollaan eron Ilvekseen sarjataulukossa viiteen pisteeseen, kun jaossa on vielä yhdeksän pistettä.

Ottelun ensimmäinen erä oli uneliastakin uneliaampaa jääkiekkoa. Etenkin Kerhon kokeneen kaartin pelaaminen näytti siltä, ettei loppukiriä kohti pudotuspelejä edes haluttaisi käynnistää.

Onneksi Kerhon nuorisokaarti oli toista mieltä, kun joukkueet luistelivat toiseen erään. Toisen polven liigakiekkoilija Patrik Virta seurasi hyvin Santeri Saaren siniviivalta tolppaan kilauttaman kiekon ja tökkäsi uransa ensimmäisen liigamaalin Ilveksen tilanteesta hölmistyneen Joonas Korpisalon (30 torjuntaa) selän taakse.

– Uran ensimmäisen maalin tekemisestä jäi hyvät fiilikset. Päätin mennä tilanteessa maalille. Siitä oli helppo tehdä maali, kun kiekko tuli suoraan lapaan, kertasi Virta onnistumistaan.

Kun ottelun puolivälin krouvissa Marek Viedensky tarjoili kauden 16. maalinsa iskeneelle Zach Hamilille tyhjän maalin, tuntui siltä, että tätä peliä kotijoukkue ei voi enää hävitä.

Erän lopulla kävi kuitenkin niin kuin liian usein tällä kaudella Kerholle on käynyt . Vojtech Polakin kavennusmaalin jälkeen Kerhon puolustus oli loppuerän niin keltaisessa nesteessä kuin vaan millään voi olla. Juuse Saroksen (22 torjuntaa) johdolla joukkue kuitenkin selviytyi myllytyksestä.

Virta toistamiseen

Kun isänsä Tonyn pelinumero 11 selässään kentällä viilettänyt Virta sai maalihanat auki, roiskahti kolmannen erän lopussa ketsuppia lisää jäälle. Virran rannelaukauksen saa tosin Korpisalo Ilveksen maalilla ottaa lähes täysin piikkiinsä.

– Totta kai oli hienoa tehdä kaksi maalia. No menihän se toinen vähän helposti, mutta ei voi sanoa että liian helposti, naureskeli Virta.

HPK esitteli ottelussa jälleen yhden helmen lisää tuottoisasta juniorimyllystään. Matias Haaranen sai Virran tapaan pikakomennuksen otteluun A-junioreiden harjoituksista.

– Molemmat pojat hoitivat leiviskänsä tänään erinomaisesti. Aamulla kolme äijää tippui kuumetautiin. Meidän oli haettava apuja junioreista, valotti HPK:n päävalmentaja Pasi Arvonen joukkueensa erikoista valmistautumista otteluun.

Sanomattakin oli selvää, että Arvonen oli tyytyväinen joukkueensa edesottamuksiin Ilveksen kaadossa.

– Tämä oli hyvä voitto laadukkaassa ottelussa laadukasta joukkuetta vastaan. Pelasimme tänään veitsi kurkulla niin kuin olemme pelanneet jo hetken aikaa, mutta vähän se valo kirkastui siellä. Tänään meillä oli kulmahampaat esillä. Joukkueelle iso kiitos sitoutumisesta.

Joukkue jatkaa taisteluaan säälipleijaripaikasta heti lauantaina Rauman Lukon vieraana. Samaan aikaan Kerhon A-junioreilla jatkuu oma puolivälieräsarja Ässiä vastaan Porissa.

– Katsotaan nyt mitä yö ja aamu tuovat tullessaan. Toivottavasti huomenna ei enempää miehiä tipu kokoonpanosta. Haarasen ja Virran pelaaminen on huomenna iso mietinnän paikka. Kohta menen Ollin (A-junioreiden valmentaja Salo) kanssa vääntämään kättä, naureskeli Arvonen. (HäSa)

Teksti: Arto Laakso

Asiasanat

Päivän lehti

1.4.2020