fbpx
Uutiset

Öljyn hinta lähenteli jo 140 dollaria – lähestyy vuoden 2008 ennätyslukemia

Öljyn hinta jatkaa nousuaan. Brent-viitelaadun hinta lähenteli jo 140 Yhdysvaltain dollaria tynnyriltä, kun elektroninen kaupankäynti avautui Suomen aikaan yöllä.
Öljyn hinta jatkaa nousuaan. Brent-viitelaadun hinta lähenteli jo 140 Yhdysvaltain dollaria tynnyriltä, kun elektroninen kaupankäynti avautui Suomen aikaan yöllä. Lehtikuva/Lehtikuva

Öljyn ja kaasun hinnat ovat jatkaneet rajua nousuaan maanantaina. Brent-viitelaadun hinta lähenteli jo 140 Yhdysvaltain dollaria tynnyriltä.

Nousupiikin jälkeen öljylaadun hinta laski lähemmäs 129 dollaria tynnyriltä, mikä on kuitenkin yli yhdeksän prosenttia enemmän kuin kaupankäynnin päättyessä perjantaina. Myös muiden viitelaatujen hinnat olivat nousussa.

Brent-viitelaadun ennätyskorkea hinta kirjattiin kesällä 2008, kun tynnyrin hinta oli 147,50 dollaria.

Maakaasun hinta ylsi uuteen ennätykseen Euroopan ja Britannian markkinoilla. Eurooppalainen kaasun viitelaatu Dutch TTF kallistui yli 60 prosenttia ja kipusi 345 euroon megawattitunnilta. Myös Britannian kaasu nousi kaikkien aikojen kalleimmalle tasolleen.

Hintojen nousu sai vauhtia sen jälkeen kun Yhdysvaltain ulkoministeri Antony Blinken sanoi sunnuntaina, että maa käy aktiivisesti keskusteluja Euroopan maiden kanssa Venäjän öljytuonnin kieltämiseksi.

Brent-viitelaadun hinta on noussut 33 prosenttia sen jälkeen, kun Venäjä hyökkäsi Ukrainaan noin puolitoista viikkoa sitten. Venäjä on yksi maailman suurimmista öljyn ja kaasun tuottajamaista.

Kullan hinta nousi yli 2 000 dollariin unssilta

Kullan hinta nousi yli 2  000 Yhdysvaltain dollariin unssilta.

Sijoittajat ovat usein kurssien laskiessa etsineet varoilleen turvapaikkaa kullasta. Kullan hinta on käynyt korkealla muun muassa finanssikriisin aikana vuonna 2011.

Asiasanat

Menot