Kolumnit Uutiset

Ollaan ihmisiksi

Ainakin pari englanninkielistä maahanmuutto- ja erityisesti muslimivastaista sivustoa nosti tiistaina sivuilleen ”luotettavista lähteistä” saamansa tiedon, jonka mukaan Hennalan vastaanottokeskuksessa olisi raiskattu naispoliisi.

Samojen sivustojen mukaan aiheesta on vaiettu, koska poliisi pelkää suomalaisten ryhtyvän lynkkaamaan maahanmuuttajia, ja koska tiedotusvälineitä on joku ylempi taho käskenyt salaamaan asian. Hohhoijaa.

Vastaanottokeskuksissa on vakavia järjestyshäiriöitä.

Poliisi on monessa keskuksessa vakituinen vieras, ja paikalle mennään aina useamman kuin yhden partion voimin. Näin toimitaan myös Hämeenlinnan seudulla.

Väite raiskauksesta ei kuitenkaan ole totta.

Totta sen sijaan on, että turvapaikanhakijoiden Suomeen asti yltänyt vaellus on sairastuttanut monet muissa yhteyksissä järkevät suomalaiset.

Ei tosin kurkkumätään, kuten vastuuntuntoinen Venäjän tarkastusviraston Rospotrebnadzorin johtava terveysvalvonnasta vastaava lääkäri Anna Popova julisti (IL 7.12.).

Liian moniin suomalaisiin iskeneen sairauden oireita ovat jokaisen Viron eteläpuolelta saapuvan demonisointi, valheisiin uskominen vaikka väkisin ja raflaavimpien MV-löpinöiden levittäminen somessa.

Tiistaina Aamulehti julkisti katsauksen Pirkanmaan ja Keski-Suomen poliisin turvapaikanhakijoihin liittyvistä poliisitehtävistä. Kuukauden aikana kaikista hälytyksistä turvapaikanhakijoihin liittyi puoli prosenttia (0,5).

Enemmistö näistä tehtävistä oli kahta sorttia: vastaanottokeskusten asukkaiden keskinäistä kärhämöintiä tai kantaväestön tekemää häiriköintiä ja ilkivaltaa vastaanottokeskusta vastaan, kuten tarrojen liimailua keskuksen nurkille ja autolla kaahailua.

Mulkvisteja löytyy siis molemmista ”leireistä”.

Kävin tiistaina juttukeikalla Hämeenlinnan Setlementin järjestämässä monikulttuurisessa joulujuhlassa (s. B2–B3).

Tunnelma juhlassa oli enimmän aikaa juuri sellainen kuin sopii olettaa, kun nelisensataa pääosin toisilleen tuntematonta ihmistä pakkautuu yhteen.

Välillä vaivautunut, toisinaan ylitseampuvan ystävällinen ja suurimman osan ajasta rento. Ketään ei raiskattu, kukaan ei tapellut ja pullakahviakin jonotettiin kiltisti etuilematta.

Oltiin ihmisiksi.