fbpx
Uutiset

Olli Miettinen kultatahdissa SM-maastoduathlonissa

Tawast Cycling Clubin Olli Miettinen täydensi kauden mestaruussaldoaan SM-maastoduathlonin miesten yleisen sarjan voitolla. Iisalmessa lauantaina käyty kisa kostui 7,5 km:n (3×2,6 km) maastojuoksusta ulkoilureittiä ja liukkaita polkuja pitkin, 15 km:n (3×5 km) maastopyöräilystä haastavalla ja hyvää hapenottokykyä sekä voimaa ja ajotekniikkaa vaativalla reitillä ja lopuksi 5 km:n (2×2,6 km) maastojuoksusta

– Tavoitteenani oli ongelmaton suoritus, jossa syke ja keskittyminen pysyy korkealla aina maaliin saakka. Lisätavoitteena oli myös olla nopein koko kisaporukasta, kertoo Miettinen.

– Ensimmäinen 2,6 km juoksukierros oli vauhdikas ja taittui noin 9 minuuttiin. Kärkeen ehti yksi Anjalan liiton kaveri. Olin koko porukan toisena ja näin yleisen sarjan kärjessä. Kaksi seuraavaa kierrosta meni samalla tavalla.

Miettisen edellä pyöräilyyn lähdettäessä oli siis yksi ikäluokkasarjojen kisaaja.

– Itse pääsin noin 40 sekuntia pahimpia vastustajiani edellä pyöräilemään. Maastopyöräosuus lähti hyvin käyntiin. Sain heti jalat mukaan ja pysytyin pitämään yllä vahvaa pyöräilyä. Pääsin koko kisan kärkeen noin kahden kilometrin kohdalla ja takaa ei näkynyt uhkaajia.

Kaksi ensimmäistä mtb-kierrosta Miettinen ajoi noin 17 minuuttiin kummankin, kolmas kesti noin 18 minuuttia.

– Kuulin viimeisellä kierroksella olevani noin kolme minuuttia johdossa. Jaloissa oli pieniä kramppituntemuksia, mutta ei lähellekään niin pahasti kuin Imatralla SM-maastotriathlonissa.

– Onnistuin nopeassa vaihdossa ja oli vielä kaksi kierrosta juoksua. Vauhti ei ollut enää alun kaltainen, matka painoi. Minulla oli myös kevyet, enemmänkin tielle tarkoitetut lenkkarit ja liukkailla poluilla oli oltava todella tarkkana. Maalialueella 2,6 kilometriä ennen maalia kuulin eron olevan iso taakse ja sain pidettyä samaa juoksuvauhtia aina maaliin saakka.

Ero maalissa seuraaviin oli hieman yli neljä minuuttia.

Asiasanat

Menot