Uutiset

Olli Miettinen polki cyclocrossin suomenmestariksi

Hämeenlinnalainen Olli Miettinen juhli cyclocrossin suomenmestaruutta sunnuntaina Kaukajärvellä Tampereella. Kaksi mestaruutta maastopyöräilyn XCE-lajissa saavuttanut Hyvinkään Pyöräilijöiden mies saavutti uransa ensimmäisen SM-kullan cyclocrossissa.

– Olipa hurja ja tiukka kilpailu. Sää oli sateinen ja rata todella mutainen. Sain itsestäni kuitenkin tänään hyvin irti ja ajoin tasaisen ajon. Ero oli suurimmillaan kärkeen 25 sekuntia ja sijoitus huonoimmillaan kolmas, muisteli Miettinen.

Kilpailu ratkesi lopulta vasta viimeisellä kierroksella, kun Miettinen saavutti koko kisan ajan johtaneen Juho Hännisen (TaiTä). Vain puoli kilometriä ennen maalia Hänninen kaatui mutaisessa kurvissa ja Miettinen pääsi kuittaamaan voiton selvällä erolla. Pronssille ajoi Korson Kaikua edustava Sasu Halme.

– Tämä oli mahtava päätös kesäkauden pyöräilyille. Kahden SM-nelossijan karvas maku laimeni kertaheitolla. Nyt voi hyvillä mielin suunnata treenejä sprintti-triathlonien suuntaan, tietenkään pyöräilyä unohtamatta, Miettinen suunnitteli. (HäSa)

Asiasanat