Uutiset

Olli Miettinen polki kahdesti neljänneksi

Hämeenlinnalainen maastosprintin (XCE) hallitseva mestari Olli Miettinen ei onnistunut puolustamaan kahta peräkkäistä mestaruuttaan Rovaniemen Ounasvaaran maastopyöräilyn SM-kilpailuissa perjantaina. Mestaruuteen ajoi edellisen vuoden hopeamitalisti Erik Eklund (CCH). Eklund jätti finaalissa taakseen kovakuntoiset veljekset Sasu ja Samuel Halmeen. Miettinen ajoi neljänneksi.

– Kunto ja nopeus olisi riittänyt kolmanteen peräkkäiseen mestaruuteen ja kilpailu oli mainiosti hallussani aina välierään saakka. Finaalissa oli tarkoitus ajaa päivän ensimmäisen kerran maksimiveto, mutta sain aivan mahdottoman huonon startin ja jalat lipsahtivat polkimilta kiihdytyksessä. Jäin letkan viimeiseksi, jolloin kapealla ja märällä radalla voittotaistelu oli ohitse jo lähtösuoran päässä. Harmittaa vietävästi, kertoi pettynyt Miettinen.

Sunnuntaina oli vuorossa olympialajin (XCO) kilpailu. Ounasvaaralle rakennettu 4,8 km:n kilpailureitti kierrettiin miesten elite-sarjassa seitsemän kertaa. Kilpailun voittoon ajoi vakuuttavasti ennakkosuosikki Jukka Vastaranta. Hopeaan kiirehti hiihtopuolelta tuttu ja maastopyöräilyn tosissaan ottava Kusti Kittilä. Hopea oli Kittilän ensimmäinen pyöräilypuolen SM-mitali. Pronssitaistelu oli tiukka vielä viimeiselle kierrokselle lähdettäessä. Kilpailun nousujohteisesti ajanut Olli Miettinen oli vain 11 sekunnin päässä kolmantena ajavasta Samuel Pökälästä. Miettinen ei kuitenkaan pystynyt viimeisellä kierroksella nousemaan mitaleille, vaan hänen oli tyytyminen SM-viikonlopun toisen kerran nelossijaan.

– Olipa rankka kilpailu kovassa helteessä. Yli 1100 metriä nousua ja Ounasvaaran kivikot pistivät kuskit varmasti oikeaan järjestykseen. Kilpailun alku oli minulle todella vaikea ja minulla meni 50 minuuttia, ennen kuin löysin sopivan kisavauhdin. Kävin jo sijalla seitsemän, mutta pääsin lopulta muutaman hyvän kierroksen jälkeen mukaan pronssitaisteluun. Ei ollut nappipäivä, mutta kisan kolmeen viimeiseen kierrokseen olen erittäin tyytyväinen. Mitali jäi harmittavan lähelle ja tämä oli jo turhankin tuttu nelossija minulle SM-kisoissa, Miettinen tuumi.

Miettisen seuraavat päätavoitteet ovat syksyllä kilpailtava maastopyöräilyn maratonin ja cyclocrossin SM-kilpailut.

– Onneksi kautta on vielä jäljellä. Rovaniemellä XCE:ssä ajoin alle tasoni ja XCO-kilpailu oli jo parempaa. Uskon ja toivon, että parhaat kilpailuni ovat tällä kaudella vielä edessä päin ja pääsen taistelemaan uran kahdeksannesta elite-tason SM-mitalista syksyn kisoissa. 

Asiasanat

Päivän lehti

25.9.2020

Fingerpori

comic