Uutiset

Olli Miettinen SM-hopealle maastotriathlonissa

Tawast Cycling Clubia edustava Olli Miettinen ei onnistunut puolustamaan maastotriathlonin Suomen mestaruuttaan, vaan joutui tunnustamaan joensuulaisen Olli-Pekka Tolvasen paremmakseen Imatralla käydyissä SM-kilpailuissa.

Kilometrin pituisesta uinnista, 40 kilometrin maastopyöräilystä ja 10 kilometrin maastojuoksusta koostunut kilpailu ratkesi vasta juoksuosuudella. Hämeenlinnalainen Miettinen jäi uintiosuudella Tolvasesta liki neljän minuutin päähän, mutta nousi kilpailun nopeimmalla maastopyöräilyvauhdillaan mukaan voittotaisteluun ennen juoksua. Kärkikaksikon erotti juoksun alussa vain 15 sekuntia Tolvasen eduksi.

Todellista kaksintaistelua ei kuitenkaan nähty, kun vahvana hiihtäjänä tunnettu Tolvanen pystyi varmistamaan mestaruuden päivän nopeimmalla juoksuosuudellaan jättäen Miettisen hopealle. Loppuajassa miesten eroksi jäi 1.41. Tolvanen käytti koko kilpailuun aikaa 2.54.34. Kärkikaksikko oli kilpailussa lopulta ylivoimainen, kun kolmanneksi kiirehtinyt Pekka Nieminen jäi voittajasta jo yli 10 minuutin päähän.

– Annan uintiosuudella aivan liikaa tasoitusta kärkimiehille. Pystyn ajamaan kovaa pyörällä, mutta kiriessäni uinnissa hukattua aikaa kiinni joudun ajamaan jalkoja alta ennen juoksua.

– Juoksu kulki kuitenkin yllättävän hyvin, vaikka rata on hiihtopohjilla todella rankka. Olen tyytyväinen hopeaan, ja Olli-Pekka ansaitsi voittonsa kovalla suorituksellaan. Kesän isot kisat ovat nyt ohitse ja tämä oli hyvä kauden päätös, Miettinen jutteli.

Asiasanat

Menot