fbpx
Uutiset

Olli Miettinen ykkönen Hollolan maastotriathlonissa

Tawast Cycling Clubin Olli Miettinen oli ylivoimainen Hollolan maastotriathlonin pitkällä matkalla sunnuntaina. Viime vuoden voittaja Juha Hirsimäki taipui hämeenlinnalaiselle 3 minuuttia 35 sekuntia. Triathlonin vasta tällä kaudella ohjelmaansa ottanut Miettinen oli odotetun ylivoimainen maastopyöräilyosuudella, jossa hänen marginaalinsa seuraaviin oli liki viisi minuuttia.

– Hollolan maastotriathlon oli vähän omaperäinen valinta valmistavaksi kisaksi viikon päästä siintäviin XCE:n ja XCO:n SM-startteihin. Triathlonkilpailuissa maastopyöräily on harvinaista herkkua, joten lähdin rohkeasti mukaan pyöräilyharjoitusten turvin, Miettinen kertoo.

Uinnissa Miettinen vältti hätiköintiä ja jäi siinä kärjelle kolme minuuttia. Mäkisellä ja märällä pyöräilyreitillä maastoajon erikoismiehen ominaisuudet korostuivat ja kärkipaikka vaihtui jo seitsemän kilometrin ajon jälkeen.

– Ero juoksuun lähtiessä oli kolme minuuttia edukseni ja sain juosta rennon kovaa jalkoja säästellen maaliin. Oli mahtavaa napata ensimmäinen voitto triathlonissa jo tässä vaiheessa, hän iloitsee.

Kauden voittotilinsä Miettinen avasi jo toukokuussa Aulanko MTB:ssä ja otti kesäkuussa SM-hopeaa triathlonin sprinttimatkalla ikäluokkasarjassa 30–34. Ensi viikonloppuna hänen odotuksensa painottuvat lauantain XCE-kisaan, jossa tavoitteena on kirkastaa vuoden takainen neljäs sija SM-mitaliin.

Tawast Cycling Clubista palkintosijoille ehtivät myös viikon päästä Joroisten Finntriathlonilla starttaava Jenni Mattila, joka oli naisten lyhyen matkan toinen, ja naisten pitkällä matkalla kolmanneksi sijoittunut Elina Honkavuori.

Asiasanat

Menot