Uutiset

Ollila viimeisteli voitolla

Hämeenlinnan Karateseuran Maximiliam Ollila otteli tyylikkään voiton seuransa järjestämässä karaten Tawastia Open -kilpailussa lauantaina Jukolan koulun liikuntahallissa.

Ollila, 15, voitti sarjansa (kadetit alle 63 kiloa) loppuottelussa kovan kilpakumppaninsa Kuopion Eetu Tuovisen 1–0. Finaalipaikan Ollila ansaitsi kukistettuaan Lohjan Jami Kulmalan pistein 5–1.

– Rutiinilla nyt mentiin. Finaali oli ihan hyvä ja tasainen ottelu, Ollila jutteli loppuottelun jälkeen.

Tuovinen on Ollilalle tuttu vastus. Juniorit ovat ottaneet mittaa toisistaan jo monta kertaa. Kumpikin kuuluu sarjassaan maan eliittiin.

– Pari vuotta sitten Tuovinen voitti minut melkein joka kerta. Viime aikoina minä olen puolestaan voittanut hänet, Hämeenlinnan Karateseuran tulevaisuuden lupaus kertoi.

Ollila harjoittelee valmentajansa Nelli Mantereen johdolla jo paljon.

– Kevyinä harjoitusviikkoina treenaan kymmenen tuntia, raskaina viikkoina 16 tuntia.’

Ollilalla on helmikuun puolivälissä edessään nuorten EM-kilpailut Bulgarian pääkaupungissa Sofiassa. Hämeenlinnalaisista sinne EM-kisoihin on valittu myös Karateseuran Niko Mantere ja Tarmon karatejaoksen Aaro Ahlgren. Oman seuran kisan jälkeen Ollila hioo kuntoaan arvokisoihin vielä Nurmijärven kilpailuissa.

– EM-kisoissa tavoitteenani on otella hyvin ja päästä pistesijoille, selvitti Ollila, jolla on jo vankka tausta kansainvälisistäkin turnauksista.

Ollila on Kaurialan koulun yhdeksäsluokkalainen. Ensi syksynä hän jatkaa opintojaan lyseon urheilulinjalla. Ollilan sivulajina on amerikkalainen jalkapallo Huskiesin nuorten joukkueessa.

Ollila otteli U18-sarjassa alle 68 kg:n painoluokassa. Siinä hän sijoittui toiseksi.

Tarmon EM-edustaja Ahlgren otteli voittajaksi 16-vuotiaiden alle 57 kg:n sarjassa. Hän eteni ykköseksi kolmella otteluvoitollaan.

Tarmolaisista myös Veeti Viitala oli sarjansa voittaja. Hän otteli yhtä monta vuotta kuin Karateseuran Niko Mantere. Viitala ansaitsi kärkitilansa saatuaan Manteretta enemmän suorituspisteitä otteluistaan. Mantere otteli kotikisoissaan kakkoseksi kahdesti.

Suomen maajoukkueeseen kuuluva Tarmon Melis Abat voitti odotetusti naisten avoimen luokan . Hän kukisti Oulun Anniina Hietaharjun pistein 5–0 ainoassa ottelussaan.

Abat on sekä Suomen että Turkin kansalainen. Hän edustanut Suomea arvokilpailuissa vuodesta 2012 lähtien. Ensimmäisen kerran Hämeenlinnassa otelleen Abatin valmentaja on Suomen kaikkien aikojen karateka hämeenlinnalainen Sari Laine.

Karateseuran Jimi Mantere ylsi voittoon U10-sarjan katassa. Kumitessa hän oli kakkonen. Karateseura ansaitsi kakkossijan myös ikäluokan katassa.

Joukkuehopeaa järjestävän seuran edustajat ottivat katassa niin 12- kuin 14-vuotiaidenkin joukkuekilpailussa.

Hämeenlinnan Karateseuran kilparyhmien vastuuvalmentaja Nelli Mantere odottaa, että seuran junioreista kehittyy pikapuoliin uusia ottelijoita edustustehtäviin.

– Meillä on lupaavia nuoria karatekoita. Toivon, että pari omaa alle 14-vuotiasta junioria pääsee lähiaikoina maajoukkueen valmennusrenkaaseen, hän sanoi.

Asiasanat

Päivän lehti

1.11.2020

Fingerpori

comic