Uutiset

Oloksella näytönpaikka

Hämeenlinnan Hiihtoseuran Laura Mononen (os. Ahervo) ja Maija Hakala ovat mukana Muoniossa Oloksen tykkikisoissa, joissa kolmen päivän aikana katsastetaan hiihtäjiä alkukauden maailmancupin ja Skandinavia-cupin kisoihin.

Tapahtuma avataan perjantaina perinteisen tyylin sprinteillä. Mononen ja Hakala osallistuvat normaalimatkoille (P5km, V10km).

Maailmancup alkaa Rukalla marraskuun lopussa ja jatkuu joulukuussa Lillehammerissa ja Davosissa. Skandinavia-cup puolestaan käynnistyy joulukuun puolivälissä Vuokatissa.

Rukan Mini-Tourille Suomella on naisiin yhteensä 12 paikkaa. Muonion jälkeen näyttömahdollisuus on vielä viikkoa myöhemmin Rovaniemen Suomen cupin osakilpailussa.

Viime viikonloppuna Vuokatissa hiihdettiin Suomen cupin avausosakilpailu. Monosen ja Hakalan suksi ei kulkenut vielä parasta vauhtia, mutta kokenut kaksikko totesi haastatteluissa, että samalla tavalla kausi on aiemminkin alkanut.

Kuluneella viikolla on haettu kilometrejä alle lumileirillä Muoniossa ja molemmat olivat luottavaisia, että vauhtia alkaa löytyä enemmän.

Naisten A-maajoukkueesta Kerttu Niskanen ja Anne Kyllönen olivat hyvässä vauhdissa jo Vuokatissa.

Oloksella kautensa avaavat Krista Lähteenmäki, Aino-Kaisa Saarinen, Riikka Sarasoja-Lilja ja Riitta-Liisa Roponen ja Mona-Lisa Malvalehto.

Mukana on myös paljon ulkomaalaisia hiihtäjiä Justina Kowalczykin ja Lukas Bauerin johdolla. (HäSa)

Asiasanat

Päivän lehti

30.11.2020

Fingerpori

comic