Uutiset

Olympiahenki huokui katsomoissa

Annina ja Pyry Keinonen pääsivät toteuttamaan pitkäaikaisen unelmansa, kun pariskunta vietti reilun viikon Rio de Janeiron olympialaisissa. Anninalle, joka on tullut hämeenlinnalaisille lentopallon ystäville tutuksi tyttönimellään Antikainen, Rio 2016 näytti parhaat puolensa.

– Meillä oli kyllä tosi hyvä reissu, ihan huikeata. En olisi ikinä ajatellut, että olympialaisissa on noin hienoa. Kova kiirehän meillä oli koko ajan, kun ohjelma oli sellainen. Kilpailupaikat ovat Riossa eri puolilla kaupunkia, joten matkoihin kului paljon aikaa. Olimme esimerkiksi katsomassa olympiapuistossa tennistä ja matkaan sai varata pari tuntia aikaa. Menimme vielä Copacabanalle biitsille, joten julkisissa liikennevälineissä kului päivän aikana kuusi tuntia, Keinonen päivitteli.

Lähes kuuden ja puolen miljoonan asukkaan kaupungissa kisaturisteista pidetään hyvää huolta.

– Vieraat on otettu hienosti huomioon. Joka paikkaan on hyvät opasteet ja liikkuminen helppoa. Näköpiirissä on koko ajan poliiseja, armeijan miehiä tai järjestysmiehiä eli turvallisuuteen on selvästi satsattu. Meille ei käynyt koko matkan aikana yhtään mitään ja koko ajan oli turvallinen olo. Ympärilleen katsoi tietysti koko ajan, mutta ihan samalla tavalla kuin missä tahansa muussakin isossa kaupungissa matkustaessa. Epäilyttäviä asioita ei eteen tullut.

Lentopalloilijan kisaohjelmaan kuului tietysti oman lajin seuraamista. Keinoset näkivät lentopallon ja beach volleyn lisäksi myös miekkailua, tennistä ja yleisurheilua.

– Satuimme juuri siihen peliin, jossa Serena Williams hävisi ukrainalaiselle Elina Svitolinalle. Siihen perään oli heti brasilialaisen Thomaz Belluccin ottelu Pablo Cuevasia vastaan. Viimeisenä päivänä olimmekin katsomassa yleisurheilun avauspäivää. Naisten kuulantyönnön finaalin loppu oli huikea, kun yhdysvaltain Michelle Carter työnsi voittoon vasta viimeisellä kierroksella, eikä Victoria Adams pystynyt enää vastaamaan. Se oli hieno lopetus niille kisoille, Keinonen arvioi.

Keinoset olivat olympiakisoissa ensimmäistä kertaa, mutta viimeiseksi matkaksi kisaturistina Rio de Janeiro ei välttämättä jää.

– Meille jäi molemmille sellainen tunne, että tällaisiin kilpailuihin pitäisi päästä uudelleen. Kokemus oli sen verran hieno. Paikan päällä huomasi kaikista parhaiten sen, mitä paljon puhuttu olympiahenki on. Se huokui katsojista lähtien. Rion kaupungissa on ollut ristiriitaisuuksia ja erimielisyyksiä, mutta olympiapaikoilla kaikki pitivät yhtä. Tunnelma oli aika mieletön, hämeenlinnalainen myönsi.

Alkuviikosta kotiin palanneet Keinoset ovat totta kai jatkaneet olympialaisten seuraamista kotisohvalta.

– Koko aikahan televisio on kotona päällä ja seuraamme kisoja. Olen tuloksista perillä enemmän nyt kotona kuin Brasiliassa ja katsellut edellisviikon tuloksetkin vasta täällä. Siellä ei pystynyt samalla tavalla kokonaisvaltaisesti seuraamaan tuloksia. HäSa

Asiasanat